Close

Login

Close

Εγγραφή

Close

Lost Password

Συνδέεται με:

Within The Blade | Review

Ένας πραγματικός φόρος τιμής στα 2D Ninja Games.

 

Την εκδότρια εταιρία Ratalaika Games την γνωρίσατε σίγουρα μέσα από δεκάδες livestreams που έχω κάνει, καθώς αποτελεί τον τρόπο έναρξης τους εδώ και περίπου τρία χρόνια, πριν περάσουμε στο βασικό παιχνίδι που θα σας παρουσιάσω. Για όσους δεν την γνωρίζουν αξίζει να αναφέρω πως πρόκειται για μια Ισπανική εταιρία, η οποία ειδικεύεται στο να μεταφέρει indie παιχνίδια στα PlayStation 4, PlayStation 5 και PlayStation Vita, τα οποία έχουν όλα ένα κοινό παρονομαστή, την εύκολη απόκτηση ενός Platinum τροπαίου. Συνολικά έχει εκδώσει 142 τίτλους και από τι φαίνεται έχει βρει την κότα με τα χρυσά αυγά, καθώς οι Trophy Hunters τιμούν κάθε νέο τίτλο.

Η τελευταία κυκλοφορία ακούει στο όνομα Within The Blade, που ίσως ορισμένοι θα το γνωρίζετε ως Pixel Shinobi: Nine demons of Mamoru από την κυκλοφορία στο PC. Πρόκειται για έναν τίτλοι τον οποίο θα τον λατρέψουν οι λάτρεις των 16-bit ninja παιχνιδιών και φέρνει στο μυαλό όμορφες εικόνες και μνήμες από τα ένδοξα Shinobi, Ninja Gaiden και Tenchu.

Το within The Blade μας τοποθετεί στην Φεουδαρχική Ιαπωνία του 1560, όπου εκείνη την περίοδο διεξαγόταν ένας εμφύλιος πόλεμος. Ο Mamoru Imai, ένας Φεουδάρχης και αρχηγός της φατρίας Ατσάλινο Νύχι (Steel Claw), ξεκίνησε να χρησιμοποιεί σκοτεινές τελετές, βοηθούμενος από τους Blood Monks, καταφέρνοντας να επικαλεστεί εννιά αρχαίους και παντοδύναμους δαίμονες, οι οποίοι και έφεραν το απόλυτο χάος στις γύρω περιοχές. Εμείς αναλαμβάνουμε τον ρόλο του Hideaki, ενός νεαρού Ninja από την φατριά του Μαύρου Λωτού, ο οποίος και κατοικεί σε ένα φιλήσυχο χωρίο. Βασικός σκοπός του τίτλου είναι να  εξολοθρέυσουμε τους εννέα αυτούς δαίμονες μέσα από τις αποστολές που μας δίνει ο γηραιότερος του χωριού στο Dojo.

Το Within The Blade είναι ένας κλασσικός 2D side scrolling τίτλος, όπου στα επίπεδα οι εχθροί και τα loots που θα πάρουμε από αυτούς ή από τα σεντούκια είναι τυχαία κάθε φορά. Υπάρχει ένα βασικό σύστημα RPG, όπου κάθε kill δίνει XP στον χαρακτήρα μας και κάθε level που ανεβαίνουμε μας δίνει την δυνατότητα να ξεκλειδώσουμε ένα καινούργιο skill για αυτόν. Οι εχθροί, όπως ανέφερα και νωρίτερα, εκτός από XP μπορεί να δώσουν και Gold, όπου είναι το βασικό νόμισμα του παιχνιδιού για να κάνουμε τις αγορές μας στους merchants που βρίσκονται στο χωρίο. Επίσης, μπορεί να ρίξουν και ορισμένα materials, με τα οποία μας δίνετε η δυνατότητα να φτιάξουμε νέα όπλα και αντικείμενα, μέσα από το σύστημα crafting που διαθέτει.

Τα βασικά όπλα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Hideaki αποτελούνται από ένα Ninjatō (ιαπωνικό σπαθί) και ένα Kusarigama. Βέβαια το οπλοστάσιο του Ninja μας δεν σταματάει εδώ. Στη διάθεσή του του έχει και αρκετά είδη από βόμβες, Shuriken, δηλητηριώδης καπνούς και φυσοκάλαμα, καθώς επίσης και ορισμένες παγίδες. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το ξεκλείδωμα ορισμένων stealth skills, μπορούν να σας μεταμορφώσουν στον απόλυτο σιωπηλό δολοφόνο. Δυστυχώς όμως το ίδιο το παιχνίδι σας αποτρέπει από το να προσεγγίσετε το gameplay του σε stealth μορφή.

Το σύστημα μάχης του Within The Blade δεν με ενθουσίασε και πάρα πολύ. Παρατήρησα ότι υπήρχε σοβαρό θέμα στο να πετύχεις κάποιον εχθρό με την πρώτη, ενώ ακόμη και οι κινήσεις του χαρακτήρα μας ήταν αρκετά ατσούμπαλες για Ninja. Αυτό που σίγουρα μου άρεσε έχει να κάνει με την βία που περιέχει. Αποκεφαλισμοί, διαμελισμοί, θάνατοι από παγίδες και φωτιά έμοιαζαν τόσο αληθινοί, παρά την retro pixel αισθητική που το διακατέχει. Ακόμη και οι χαρακτήρες και τα περιβάλλοντα είχαν τρομερή λεπτομέρεια.

Συνολικά ο τίτλος περιέχει 5 Acts που χωρίζονται σε 25 επίπεδα, τα οποία επίπεδα του εκάστοτε Act δεν έχουν δυστυχώς και πολλές διαφορές μεταξύ τους στο θέμα και την περιοχή που διαδραματίζονται. Σε κάθε επίπεδο, εκτός από την κύρια αποστολή υπάρχουν και ορισμένα sidequests, τα οποία αν τα φέρουμε εις πέρας θα μας ανταμείψουν με περισσότερο χρυσό και XP στο τέλος της πίστας. Αρκετά εντυπωσιακά είναι και τα Boss fights, όπου το πιο σημαντικό είναι η δυνατότητα που δίνετε στον παίχτη να προσεγγίσει την εκάστοτε μάχη με τον δικό του τρόπο, είτε αυτή αφορά την χρήση κοντινής μάχης, είτε να σκαρφαλώνετε στα κλαδιά και τις πλατφόρμες που υπάρχουν διάσπαρτα στο πεδίο της μάχης, και να κάνετε χρήση όλου του φονικού οπλοστασίου που έχει στην κατοχή του ο Hideaki.

Το Within The Blade έγινε διαθέσιμο από τις  16/07/2021 για τα PlayStation 4 και PlayStation 5. Το review του βασίστηκε στην PlayStation 5  έκδοσή του, την οποία και λάβαμε από την Ratalaika Games.


Ακολουθήστε το PSholics.gr σε Google News, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, και Twitch. ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από το PlayStation!

Στηρίξτε το PSholics.gr, κάνοντας μια δωρεά, μέσω του PayPal.

Latest news
Ψηφοφορία

Είστε ικανοποιημένοι με τα δωρεάν παιχνίδια του PS Plus για τον μήνα Ιούλιο;

View Results

Loading ... Loading ...
Συνοψίζοντας

Within The Blade | Review

Έχοντας παίξει σχεδόν όλες της κυκλοφορίες που φέρουν την υπογραφή της Ratalaika Games, μπορώ να πω με σιγουριά πως το Within The Blade αποτελεί σίγουρα την πιο σημαντική και ενδιαφέρουσα. Θα ασχοληθείτε με έναν τίτλο, τον οποίο σίγουρα όσοι διανύουν τα πρώτα "άντα" θα τον εκτιμήσουν πολύ περισσότερο, εξαιτίας της ομοιότητας που έχει τα θρυλικά Shinobi, Ninja Gaiden και Tenchu. Σίγουρα η αρχική τιμή διάθεσης του (10.99€) είναι κάπως τσιμπημένη για τις δύο με τρεις ώρες που θα σας πάρει μέχρι να το τερματίσετε και να ξεκλειδώσετε το Platinum Trophy, αλλά αν σας αρέσουν αυτού του είδους τα παιχνίδια βάλτε το στην wishlist σας, γιατί σίγουρα σε κάποια περίοδο εκπτώσεων στο PlayStation Store θα είναι value for money.

Βαθμολογία

7
Πολύ καλό

Θετικά:

 • Ένας πραγματικός φόρος τιμής στα 2D Ninja Games
 • Ιστορία που θα μπορούσε να ήταν και σε κάποιον ΑΑΑ τίτλο.
 • Αρκετά είδη όπλων, βασισμένα στο οπλοστάσιο ενός πραγματικού Ninja.
 • Αρκετά εθιστικό και βίαιο.
 • Όμορφος τεχνικός τομέας, παρά την retro pixel αισθητική που το διακατέχει.
 • Καλοσχεδιασμένα Boss fights.

Αρνητικά:

 • Μικροπροβλήματα στον χειρισμό.
 • Ορισμένα επίπεδα δε διαφέρουν σε τίποτα μεταξύ τους.
 • Υψηλή τιμή διάθεσης.

Share This Post

Like This Post

0

Δείτε επίσης

0
0
0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Graphics
  0
  10
  Gameplay
  0
  10
  Longevity
  0
  10
  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  Thanks for submitting your comment!