Close

Login

Close

Εγγραφή

Close

Lost Password

Συνδέεται με:

Tribes of Midgard | Review

Οι Γιοτούν έρχονται!

Λίγα παιχνίδια έχουν καταφέρει να με ξεγελάσουν και στο τέλος να αποδειχτεί ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που περίμενα. Βλέπετε, όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος και αυξάνονται οι υποχρεώσεις του, μειώνεται δραματικά ο ελεύθερος χρόνος που μπορεί να διαθέσει για τα αγαπημένα του χόμπι. Οι περισσότεροι ίσως το έχετε παρατηρήσει ήδη και στις δικές σας ζωές. Έτσι λοιπόν, οι τίτλοι που αποφασίζω να ασχοληθώ, είτε αφορά καθαρά μόνο εμένα είτε το PSholics.gr περνάνε από ένα καλό φιλτράρισμα, πριν εγκατασταθούν στο PlayStation 5 πλέον. 

Το Tribes of Midgard, όταν το είδα πρώτη φορά στο State of Play της Sony μου έκανε κλικ κατευθείαν. Στο μυαλό μου το είχα ως έναν κλώνο του Diablo, ο οποίος θα αντλεί την θεματολογία από την Σκανδιναβική μυθολογία, κάτι δηλαδή σαν το Vikinkgs: Wolves of Midgard. Έπεσα έξω όμως, πολύ έξω, το οποίο όμως δε με χάλασε καθόλου.

Το νέο πόνημα της Norsefell Games συνδυάζει στοιχεία από πολλά είδη παιχνιδιών και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας Survival/Co-Op τίτλος, ο οποίος περιέχει αρκετούς μηχανισμούς από την κατηγορία των Roguelike. Βασικός μας σκοπός είναι να προστατεύσουμε τον τελευταίο σπόρο του δέντρου Yggdrasil, ο οποίος βρίσκεται ριζωμένος στο κέντρο του χωριού μας. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε, μέσα από τα δύο βασικά modes του τίτλου.

Στο Saga Mode, το πρώτο και βασικό Mode του Tribes of Midgard, καλούμαστε μαζί με άλλους εννιά Online παίκτες, να προστατεύσουμε το δέντρο Yggdrasi και να εξολοθρεύσουμε τον λύκο Fenrir, το γιγαντιαίο μυθικό πλάσμα της μυθολογίας των βορείων λαών, προτού αυτό προκαλέσει την πτώση του παλιού κόσμου, που θα αποτελέσει και το τέλος των περισσότερων θεών, δηλαδή το Ragnarok. Εδώ να ανοίξω μια παρένθεση και να αναφέρω πως το Tribes of Midgard θα χωρίζεται σε σεζόν. Η πρώτη του σεζόν ονομάζεται ” The Wolf Saga” και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που το τελικό Boss είναι ο Fenrir. Πιθανόν τον ερχόμενο Οκτώβριο, με την έναρξη της δεύτερης σεζόν ο Fenrir να αποτελέσει παρελθόν και τι θέση του να πάρει κάτι άλλο.

Όλα ξεκινάνε με την έλευση σας από την Valhalla, όπου θα πρέπει ευθύς αμέσως να συλλέξετε τις βασικές πρώτες ύλες που προσφέρει στα πρώτα του λεπτά το Tribes of Midgard. Αξίζει να αναφερθεί πως σε κάθε run που θα κάνετε, ο χάρτης θα είναι διαφορετικός αφού ο τίτλος υιοθετεί την λογική του procedural generated, δηλαδή οι περιοχές στον χάρτη είναι τυχαίες. Το ίδιο random είναι και όλες οι πρώτες ύλες που θα βρίσκετε σε κάθε run. Αυτές αποτελούνται από το ξύλο, την πέτρα, τον σίδηρος και το δέρμα. Αργότερα και με την πρόοδο που θα κάνετε στο εκάστοτε παιχνίδι, θα ανακαλύψετε νέες περιοχές, όπου θα μπορέσετε να βρείτε και άλλα υλικά όπως ασήμι, χρυσό και διάφορα άλλα πολύτιμα μέταλλα. Με αυτά μπορείτε να αναβαθμίσετε τόσο τον προσωπικό εξοπλισμό σας, όσο και το χωρίο, ώστε να αντέξετε τις επιθέσεις των Helthings.

Τα Helthings είναι κάτι εξώκοσμα, σκοτεινά πλάσματα, τα οποία και εμφανίζονται κάθε βράδυ έξω από το χωρίο σας και σκοπό έχουν να περάσουν τις πύλες του και τις όποιες άμυνες έχετε ετοιμάσει, με κύρια αποστολή την καταστροφή του δέντρου Yggdrasil. Αυτά αποτελούν έναν από τους δυο βασικούς κινδύνους που θέλουν να καταστρέψουν τον τελευταίο σπόρο από το Παγκόσμιο Δέντρο. Ο δεύτερος και πιο σημαντικός εχθρός ακούει στο όνομα Jǫtunn. Πρόκειται για γίγαντες βγαλμένους από τα σκοτεινά βασίλεια της Σκανδιναβικής Μυθολογίας, οι οποίοι εισβάλουν στο βασίλειο της Γης (Midgard), έχουν τρομερή δύναμη και θέλουν περίπου τέσσερις ημέρες για να βρεθούν στα προπύλαια του χωρίου σας και να τα καταστρέψουν όλα στο πέρασμα τους. Οι εχθροί που θα συναντήσετε όμως δεν σταματάνε εδώ. Διάσπαρτα σε τυχαία σημεία μέσα στο χάρτη θα συναντήσετε και άλλα τέρατα και ζώα τα οποία με την σειρά τους, θα αφήσουν και το κατάλληλο loot, αφού τα νικήσετε. Εκτός από loot όμως θα αφήσουν και κάτι ακόμη, το πιο σημαντικό από όλα, τα Souls. Εάν τώρα πεθάνετε, χάνετε όλες τις ψυχές που θα είχατε καταφέρει να συλλέξει, τηλεμεταφέρεστε πίσω στο χωρίο και θα πρέπει να γυρίσετε πίσω, στο σημείο του θανάτου σας, για να ανακτήσετε πίσω τα αντικείμενα σας.

Τα Souls αποτελούν το ingame νόμισμα του Tribes of Midgard, με το οποίο μπορείτε να αγοράσετε πράγματα από τους διάφορους Merchants που υπάρχουν στον χάρτη, να ανεβάσετε επίπεδο τους χωρικούς του χωριού, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν και αυτοί τους εχθρούς, να επιδιορθώσετε τα όπλα και τον εξοπλισμό σας και τέλος και πιο σημαντικό, να κάνετε heal το Yggdrasil. Με Souls σας επιβραβεύει σχεδόν κάθε σας πράξη στον κόσμο του Tribes of Midgard. Από την εξολόθρευση ενός εχθρού, έως και την συλλογή πρώτων υλών. Τέλος, ανάλογα με την πρόοδο που θα κάνετε, αν δηλαδή καταφέρετε και νικήσετε το τελικό boss ή οι εχθροί καταστρέψουν το Yggdrasil, θα ανταμειφθείτε και με το κατάλληλο XP. Ανεβαίνοντας επίπεδο στην εκάστοτε σεζόν, ξεκλειδώνετε και ορισμένα σπάνια αντικείμενα, όπως όπλα, cosmetics, pets κτλ.

Το δεύτερο και τελευταίο mode του Tribes of Midgard ακούει στο όνομα Survival. Εδώ απλά καλείστε να επιβιώσετε όσο περισσότερο μπορείτε, μόνοι ή με εννιά άλλα άτομα. Προσωπικά θα σας πρότεινα να ασχοληθείτε με αυτό το mode, μόνο αν έχετε σκοπό να κυνηγήσετε το Platinum τρόπαιο του Tribes of Midgard, καθώς υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρυσό τρόπαιο, το οποίο και απαιτεί να επιβιώσετε για 100 ημέρες, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο, γιατί μετά και 70ή ημέρα, οι γίγαντες θα σας έχουν ένα hit. Γενικά όμως, αν εξαιρέσει κανείς αυτό το τρόπαιο που απαιτεί πολύ χρόνο, το Platinum του Tribes of Midgard δεν είναι κάτι το απαγορευτικό. Απαγορευτικό μπορεί να είναι για κάποιους γενικά το παιχνίδι, καθώς το roguelike κομμάτι του ανεβάζει τη δυσκολία αρκετά και μπορεί να αποθαρρύνει αρκετό κόσμο, ειδικά αν συνδυαστεί με ένα κακό matchmaking. Ευτυχώς υπάρχει και η επιλογή να παίξει κανείς Solo.

Τεχνικά το Tribes of Midgard στο PlayStation 5 τα καταφέρνει μια χαρά, καθώς η Unreal Engine που “φοράει” αποδίδει πολύ όμορφα και αρκετή λεπτομέρεια τα cel-shaded γραφικά. Στην αρχή ο κόσμος δημιουργείτε και φορτώνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ενώ και η τηλεμεταφορά του χαρακτήρα, από τα σημεία που επιτρέπεται το fast travel πίσω στο χωριό γίνεται στο πι και φι. Παράπονο έχω από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του DualSense, καθώς η εταιρία ανάπτυξης του τίτλου στάθηκε μόνο στο να προσθέσει μια μικρή, εκνευριστική δόνηση, κατά το περπάτημα ή το τρέξιμο του χαρακτήρα.

Το Tribes of Midgards έγινε διαθέσιμο από τις  27/07/2021 για τα PlayStation 4 και PlayStation 5. Το review του βασίστηκε στην PlayStation 5  έκδοσή του, την οποία και λάβαμε από την Ave Tech.


Ακολουθήστε το PSholics.gr σε Google News, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, και Twitch. ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από το PlayStation!

Στηρίξτε το PSholics.gr, κάνοντας μια δωρεά, μέσω του PayPal.

Latest news
Ψηφοφορία

Ποιος τίτλος σας άρεσε περισσότερο από το πρόσφατο State of Play;

View Results

Loading ... Loading ...
Συνοψίζοντας

Tribes of Midgard | Review

Εάν δεν χορτάσατε φέτος να τριγυρνάτε στην Σκανδιναβία με το Assassin's Creed Valhalla και θέλετε να ταξιδέψετε λίγο ακόμη σε αυτή την σπουδαία μυθολογία, το Tribes of Midgard είναι εδώ για εσάς. Εάν λοιπόν δεν σας φοβίζει το roguelike κομμάτι και μπορέσετε να χτίσετε μια μικρή ομάδα, αποτελούμενη τουλάχιστον από τρεις με τέσσερις φίλους ξεπερνώντας έτσι και το εμπόδιο ενός κακό matchmaking, τότε δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Για όλους τους υπόλοιπους, αν σας αρέσει το όλο concept που σας περιέγραψα, δυστυχώς θα πρέπει να οπλιστείτε με αρκετή υπομονή γιατί θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

Βαθμολογία

7
Πολύ καλό

Θετικά:

 • Όμορφο art-style.
 • Διασκεδαστικό multiplayer με φίλους.
 • Το απλό σύστημα του να μαζεύεις πρώτες ύλες και το να κάνεις crafting βοηθάνε στο να εστιάσεις στις μάχες και την εξερεύνηση.
 • Χαμηλή τιμή διάθεσης (19.99€)
 • Άκρως εθιστικό...

Αρνητικά:

 • ...αλλά μπορεί να γίνει και πολύ εκνευριστικό αν τύχουν κακοί συμπαίκτες.
 • Το roguelike κομμάτι του ανεβάζει τη δυσκολία αρκετά και μπορεί να αποθαρρύνει αρκετό κόσμο.

Share This Post

Like This Post

0

Δείτε επίσης

0
0
0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Graphics
  0
  10
  Gameplay
  0
  10
  Longevity
  0
  10
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!