Close

Login

Close

Εγγραφή

Close

Lost Password

The Smurfs: Mission Vileaf | Review

Στρουμφοφανταστικο!


Μια κατηγορία παιχνιδιών, η οποία έχει εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια, είναι η σίγουρα αυτή των “παιδικών platformers”. Οι λόγοι λίγο πολύ γνωστοί, αλλά ο βασικότερος αφορά την εύκολη πρόσβαση που έχουν πλέον τα μικρά  παιδιά σε tablets, κινητά τηλέφωνα και το δωρεάν περιεχόμενο που μπορεί να προσφέρουν. Αυτό φυσικά είχε σημαντική επίπτωση στη συγκεκριμένη κατηγορία, καθώς μπορεί να μην της φαίνεται, αλλά οι κυκλοφορίες της είναι αρκετά δαπανηρές, εξαιτίας των αδειών χρήσης που πρέπει να αγοράσει η εκάστοτε εταιρία.

Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε μια σχετική αναβίωση αυτού του είδους παιχνιδιών και αυτό το χρωστάμε στην γαλλική εταιρία Microids. Αγαπημένες παιδικές τηλεοπτικές σειρές και κόμιξ όπως ο Αστερίξ και Οβελιξ, Τεν Τεν, Μαρσουπιλαμί, Γκαρφιλντ κτλ επέστρεψαν στην gaming βιομηχανία, χάρη στην αγάπη αυτής της εταιρίας για τους παιδικούς μας ήρωες. Φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα αγαπημένα μας Στρουμφάκια από την παραπάνω λίστα, τα οποία επέστρεψαν δυναμικά, με το The Smurfs: Mission Vileaf.

Τα γεγονότα του The Smurfs: Mission Vileaf μας τοποθετούν στο Στρουμφοχωριό, το οποίο έχει καλυφτεί από ένα σκοτεινό είδος φυτού, που μολύνει τα πάντα στο διάβα του και αιχμαλωτίζει με τα σαρκοφάγα φυτά τα Στρουμφάκια. Βασικός υπαίτιος για αυτό είναι φυσικά ο νούμερο ένας εχθρός τους, ο Δρακουμέλ. Εμείς αναλαμβάνουμε τον ρόλο ενός εκ των πέντε σημαντικότερων από τα Στρουμφάκια, δηλαδή του Προκόπη, του Σπιρτούλη, του Σκουντούφλη, του Λιχούδη, και της Στρουμφίτας, με στόχο να εξαλείψουμε την μόλυνση στο χωριό και στις γύρω περιοχές.

Το κάθε ένα από τα Στρουμφάκια δεν διαφέρει σε κάτι από τα υπόλοιπα στις ικανότητες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, καθώς χρησιμοποιούν όλα τις ίδιες ακριβώς. Το βασικό “όπλο” που έχουν στην κατοχή τους για να αντιμετωπίσουν το σατανικό Vileaf και τον Δρακουμέλ είναι μια συσκευή, η οποία μοιάζει με φλογοβόλο, αλλά αντί για φωτιά εξαπολύει ένα μαγικό ζιζανιοκτόνο. Συλλέγοντας ορισμένα από τα συλλεκτικά αντικείμενα που προσφέρει η εκάστοτε πίστα μπορούμε να το αναβαθμίσουμε και να αποκτήσουμε νέες ικανότητες, όπως  να πραγματοποιήσουμε double jump, να κάνουμε glide, να τρέξουμε πιο γρήγορα ή να το χρησιμοποιήσουμε ως jet pack.

To The Smurfs: Mission Vileaf είναι ένα κλασικό platformer τριών διαστάσεων, το οποίο δανείζεται αρκετά στοιχεία από άλλα μεγάλα παιχνίδια του είδους και τα παντρεύει ιδανικά. Το platforming του λειτουργεί άριστα και ποτέ δε θα βρεθείτε σε δύσκολη θέση από αυτό ενώ το animation από τα Στρουμφάκια, η κίνηση τους, και η χρησιμοποίηση των απλών κινήσεων τους, όπως το τρέξιμο, το άλμα κ.λπ. μέσα στον περιβάλλοντα χώρο πραγματοποιείται χωρίς κανένα πρόβλημα και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες, μεγάλες παραγωγές. Γενικά έχουμε να κάνουμε με έναν τίτλο, ο οποίος φτιάχτηκε με αρκετό μεράκι με έμφαση στην απλότητα, αφού απευθύνεται σε παίκτες νεαρής ηλικίας.

Διαβάστε επίσης  Blacktail | Review

Κάτι που δεν μου άρεσε αφορά την ελάχιστη παρουσία των Δρακουμέλ και Ψιψινέλ. Οι δύο εμβληματικοί κακοί της παιδικής αυτής σειράς κάνουν την εμφάνισή τους στα τελευταία επίπεδα του The Smurfs: Mission Vileaf, με τον Δρακουμέλ να μας κυνηγάει λίγο μέσα στο κάστρο του, και την Ψιψινέλ να απολαμβάνει την άνεση ενός μαξιλαριού και την θαλπωρή που προσφέρει το τζάκι. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως το The Smurfs: Mission Vileaf υποστηρίζει και δυνατότητα για local co-op, όπου ο δεύτερο παίκτης δεν ελέγχει κάποιο Στρουμφάκι, αλλά  αναλαμβάνει τον ρόλο ενός drone που φέρνει σε Στρουμφάκι, το οποίο λειτουργεί σαν μονάδα υποστήριξης για τον παίκτη.

Στην κατοχή μου είχα την PlayStation 5 έκδοση του τίτλου η οποία προσφέρει ένα αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα στον τεχνικό τομέα, με τα γραφικά του να είναι πανέμορφα ενώ υπάρχουν τρομερές λεπτομέρειες στους χαρακτήρες και σημαντική ποικιλία στο περιβάλλον. Άξια αναφοράς είναι επίσης και τα voice overs του The Smurfs: Mission Vileaf, ενώ η αφήγηση του κεντρικού αφηγητή είναι πραγματικά παραμυθένια. Το μοναδικό παράπονο που έχω αφορά την απουσία της ελληνικής γλώσσας, το οποίο σίγουρα θα αποτελούσε ένα ακόμη κίνητρο αγοράς.

Εν κατακλείδι, το The Smurfs: Mission Vileaf πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή για τους μικρούς μας φίλους η οποία μπορεί να αποτελέσει και το καλύτερο δώρο, μιας που πλησιάζει και η περίοδος των Χριστουγέννων, ενώ σίγουρα προτείνετε και σε όσους αναζητούν μια χαλαρή platforming εμπειρία. Γιατί μερικές φορές στη ζωή μας χρειαζόμαστε απλά ένα παιχνίδι του 7 για να περάσουμε καλά!

Ο τίτλος μας παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρία για τις ανάγκες του review.


Ακολουθήστε το PSholics.gr σε Google News, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, και Twitch. ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από το PlayStation!

Στηρίξτε το PSholics.gr, κάνοντας μια δωρεά, μέσω του PayPal.

Latest news
Ψηφοφορία

Είστε ικανοποιημένοι με τα δωρεάν παιχνίδια του PS Plus για τον μήνα Ιανουάριο;

View Results

Loading ... Loading ...
Συνοψίζοντας

The Smurfs: Mission Vileaf | Review

Το The Smurfs: Mission Vileaf πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή για τους μικρούς μας φίλους η οποία μπορεί να αποτελέσει και το καλύτερο δώρο, μιας που πλησιάζει και η περίοδος των Χριστουγέννων, ενώ σίγουρα προτείνετε και σε όσους αναζητούν μια χαλαρή platforming εμπειρία. Γιατί μερικές φορές στη ζωή μας χρειαζόμαστε απλά ένα παιχνίδι του 7 για να περάσουμε καλά!

Βαθμολογία

7
Πολύ καλό

Θετικά:

 • Ακολουθεί πιστά την αγαπημένη μας παιδική σειρά.
 • Local co-op, ιδανικό για να παίξετε με το παιδάκι σας και όχι μόνο.
 • Όμορφος τεχνικός τομέας, με πάρα πολλές λεπτομέρειες.
 • Εξαιρετικό platforming, ιδανικό για παίκτες νεαρής ηλικίας.

Αρνητικά:

 • Σχεδόν μηδαμινή παρουσία των δύο βασικών κακών της σειράς.
 • Ο χάρτης ίσως σας μπερδέψει αρκετά.
 • Τα playable Στρουμφάκια έχουν κοινές ικανότητες.

Share This Post

Like This Post

0

Δείτε επίσης

0
0
0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Graphics
  0
  10
  Gameplay
  0
  10
  Longevity
  0
  10
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!