Close

Login

Close

Εγγραφή

Close

Lost Password

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town | Review

Όσοι ασχολούνται με την σειρά Harvest Moon, το γνωστό life simulation franchise στο οποίο διαχειρίζεσαι μια φάρμα, σίγουρα θα τους έχουν γεννηθεί ορισμένες απορίες σχετικά με το τι συνέβει τον τελευταίο καιρό με τα δικαιώματα του τίτλου. Κάπου μπορεί να διαβάσατε ότι άλλαξε όνομα ή ότι πέρασε στο χρονοντούλαπο της gaming βιομηχανίας. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση όμως. Το Harvest Moon, γνωστό στην Ιαπωνική αγορά ως Bokujo Monogatari, αναπτυσσόταν όλα αυτά τα χρόνια από την Marvelous, μια Ιαπωνική εταιρία ανάπτυξης τίτλων η οποία συμμετέχει επίσης και σε Anime παραγωγές.

Στα μέρη μας, την Δυτική αγορά δηλαδή, το έφερνε η Natsume με την ονομασία Harvest Moon. Η Marvelous όμως, αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί, ανοίγοντας παρατηρήματα τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική, με σκοπό να κάνει μόνη της το publishing σε αυτές τις αγορές.  Αυτό δεν άρεσε καθόλου στην Natsume και τερμάτισε την πολυετή συνεργασία με την Marvelous, κρατώντας όμως τα δικαιώματα του ονόματος “Harvest Moon.” Αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο στην Marvelous να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπάει και γνωρίζει πολύ καλά. Και κάπως έτσι γεννήθηκε η σειρά Story of Seasons, η οποίο μπορεί να μετράει τέσσερις τίτλους, αλλά μόνο δύο έχουν βρει τον δρόμο τους προς τα οικιακά συστήματα της Sony. Ένα από αυτά είναι και το Story of Seasons: Pioneers of Olive Town, για το οποίο θα μιλήσουμε σήμερα.

Το σενάριο του Story of Seasons: Pioneers of Olive Town δεν διαφέρει σχεδόν σε τίποτα από κάποιον άλλο farming simulation τίτλο. Εμείς αναλαμβάνουμε  τον ρόλο ενός εικοσάχρονου χαρακτήρα, ο οποίος κληρονομεί από τον παππού του ένα παλιό αγρόκτημα και αποφασίζει να εγκαταλείψει τη ζωή στην πόλη και να πάει να ζήσει στη φύση και την ηρεμία. Στην δική μας περίπτωση όμως θα πρέπει να φέρουμε εις πέρας και μια άλλη αποστολή και να βοηθήσουμε τον δήμαρχο της Olive Town να κάνει την πόλη ένα τουριστικό θέρετρο και να γίνει πόλος έλξης τουριστών. 

Το αγρόκτημα μας είναι αρκετά μεγάλο, αλλά οι περιοχές του ξεκλειδώνονται από εμάς σταδιακά. Στην αρχή ξεκινάμε με μια μικρή έκταση γης και τα απαραίτητα εργαλεία (τσάπα, σφυρί, τσεκούρι, δρεπάνι και ποτιστήρι) τα οποία θα μας βοηθήσουν φυτέψουμε τους πρώτους σπόρους μας και να συλλέξουμε τις απαραίτητες πρώτες ύλες για την ανάπτυξη και εξέλιξη της φάρμας. Αυτά είναι τα ξύλα από τα δέντρα που φυτρώνουν στο αγρόκτημα μας ή οι πέτρες και τα υπόλοιπα μεταλλεύματα που εμφανίζονται σε τυχαίες θέσεις ή στο μεταλλείο. Αργότερα ξεκλειδώνουν περισσότερες περιοχές και δραστηριότητες, όπως το να έχουμε ζώα, να πηγαίνουμε για ψάρεμα, να συλλέγουμε μέλι από κυψέλες ή να έχουμε τα δικά φυτώρια μανιταριών. Έχοντας παίξει αρκετούς τίτλους αυτού του είδους, μπορώ να πω με σιγουριά πως στο Story of Seasons: Pioneers of Olive Town προσφέρει τις περισσότερες δραστηριότητες, ξεπερνώντας ακόμη και αυτές του Stardew Valley.

Περνώντας ο καιρός και αναπτύσσοντας το αγρόκτημα μας μεγαλώνουν και οι ευθύνες που μπορεί να έχει μια τέτοια εργασία. Τα σπαρτά χρειάζονται καθημερινά πότισμα για να μην ξεραθούν, εκτός αν βρέχει, τα ζώα χρειάζονται αγάπη, φροντίδα και φυσικά φαγητό, ενώ ο χαρακτήρας μας θα πρέπει να βοηθάει ταυτόχρονα τους κατοίκους της Olive Town με τα αιτήματα τους που αναρτώνται σε έναν ειδικό πίνακα στο δημαρχείο της πόλης. Εκτός όλων των άλλων, θα πρέπει να είμαστε ενεργοί και στις διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες που διοργανώνει η πόλη, ενώ ένα από τα βασικά quest του τίτλου είναι το να χτίσουμε ένα μεγάλο σπίτι, να παντρευτούμε κάποιον κάτοικο της πόλης και να κάνουμε μαζί του παιδί. Ο χρόνος και η stamina του χαρακτήρα μας δεν φτάνει για να κάνει όλα αυτά σε μια μέρα και η αλήθεια είναι πως μετά από αρκετή ώρα και αφού έχει χτιστεί ένα αξιοπρεπές αγρόκτημα, καταντάει αρκετά κουραστικό και επαναλαμβανόμενο. 

Διαβάστε επίσης  Διαθέσιμο το launch trailer του Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion

Όσο περισσότερο ασχολούμαστε με τις δουλείες της φάρμας, τόσο ξεκλειδώνουμε νέες ικανότητες και αντικείμενα, τα οποία μπορούν να ανεβάσουν την ποιότητα και την ποσότητα των προϊόντων που παράγουμε και να μας επιφέρουν περισσότερα χρήματα. Αυτό που με κούρασε και δεν μου άρεσε περισσότερο ήταν το κομμάτι των “Makers”, μηχανών δηλαδή οι οποίες μετατρέπουν ένα προϊόν σε κάτι άλλο πχ το γάλα σε γιαούρτι ή βούτυρο ή τα ξύλα σε σανίδες. Υπάρχουν πάρα πολλές μηχανές οι οποίες πιάνουν αρκετό χώρο στο αγρόκτημα μας και σίγουρα αυτό θα μπορούσε να περιοριστεί κάπως ώστε μια μηχανή να έκανε περισσότερα πράγματα και να μη χρειαζόταν κάθε αγαθό και από μια.  

Όπως ανέφερα και νωρίτερα, εκτός από τις δουλειές στην φάρμα υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες στην πόλη. Αυτές μπορεί να είναι η ολοκλήρωση ορισμένων side quests και αιτημάτων που έχουν οι κάτοικοι της πόλης, το να γεμίσουμε εκθέματα το μουσείο ή το να πάρουμε μέρος σε διάφορα events και να κερδίσουμε από αυτά χρήματα, αντικείμενα και να έρθουμε πιο κοντά με ορισμένους ανθρώπους. Επίσης, στην Olive Town υπάρχουν και ορισμένα καταστήματα, από τα οποία μπορούμε να προμηθευτούμε σπόρους, πρώτες ύλες αλλά και να αναβαθμίσουμε τον εξοπλισμό και τα κτίσματα στην φάρμα μας.  

Τα γραφικά του Story of Seasons: Pioneers of Olive Town είναι πανέμορφα, πεντακάθαρα και τα συνοδεύουν ένα εξαιρετικό animation. Υπάρχουν πολλές, όμορφες λεπτομέρειες σε κάθε τι που εμφανίζεται στην οθόνη σας, δίνοντας σας την δυνατότητα να δείτε και την παραμικρή λεπτομέρεια με την οποία απεικονίζονται όλα τα στοιχεία. Από τα δέντρα, τους καρπούς τους και τα λαχανικά, μέχρι τα ζώα και τα πιο μικρά έντομα που μπορεί να ξεχωρίζει το μάτι σας. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν οι μεγάλοι χρόνοι φόρτωσης που υπάρχουν σε κάθε αλλαγή περιοχής. Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια του τίτλου θα σας συντροφεύει και μια γλυκιά μελωδία, ανάλογα με το ποια εποχή διανύεται. 

Το Story of Seasons: Pioneers of Olive Town είναι πολύ συνειδητοποιημένο στο τι θέλει να κάνει, περπατά σε πολύ γνώριμα μονοπάτια και σίγουρα προσφέρει το κάτι παραπάνω, σε σχέση με την σειρά Harvest Moon. Πρόκειται για έναν πολύ ευχάριστο τίτλο, ο οποίος υπόσχεται δεκάδες ώρες χαλάρωσης, πατώντας επάνω σε καλοδουλεμένους μηχανισμούς και τεράστιο περιεχόμενο. Σίγουρα απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό, το οποίο εκτιμά την επιστροφή στη φύση και ενδεχομένως η έλλειψη πρόκλησης και η καθημερινή ρουτίνα του να φροντίζεις μια φάρμα θα προκαλέσει πλήξη σε μερικούς, αλλά από την άλλη αυτός είναι ο χαρακτήρας του παιχνιδιού και η εμπειρία που υπόσχεται. 

Ο τίτλος μας παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρία, για τις ανάγκες του Review.


Ακολουθήστε το PSholics.gr σε Google News, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, και Twitch. ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από το PlayStation!

Στηρίξτε το PSholics.gr, κάνοντας μια δωρεά, μέσω του PayPal.

Latest news
Ψηφοφορία

Είστε ικανοποιημένοι με τα δωρεάν παιχνίδια του PS Plus για τον μήνα Δεκέμβριο;

View Results

Loading ... Loading ...
Συνοψίζοντας

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town | Review

Το Story of Seasons: Pioneers of Olive Town είναι πολύ συνειδητοποιημένο στο τι θέλει να κάνει, περπατά σε πολύ γνώριμα μονοπάτια και σίγουρα προσφέρει το κάτι παραπάνω, σε σχέση με την σειρά Harvest Moon. Πρόκειται για έναν πολύ ευχάριστο τίτλο, ο οποίος υπόσχεται δεκάδες ώρες χαλάρωσης, πατώντας επάνω σε καλοδουλεμένους μηχανισμούς και τεράστιο περιεχόμενο. Σίγουρα απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό, το οποίο εκτιμά την επιστροφή στη φύση και ενδεχομένως η έλλειψη πρόκλησης και η καθημερινή ρουτίνα του να φροντίζεις μια φάρμα θα προκαλέσει πλήξη σε μερικούς, αλλά από την άλλη αυτός είναι ο χαρακτήρας του παιχνιδιού και η εμπειρία που υπόσχεται. 

Βαθμολογία

7
Πολύ καλό

Θετικά:

 • Καλύτερο από κάθε Harvest Moon.
 • Πολλές επιλογές και χώρος για να κάνετε την φάρμα τον ονείρων σας.
 • Όμορφος τεχνικός τομέας.

Αρνητικά:

 • Μεγάλοι χρόνοι φόρτωσης.
 • Το σύστημα των makers ήθελε περισσότερη δουλειά.
 • Κάποιους θα τους φανεί πολύ επαναλαμβανόμενο και θα τους κουράσει η ρουτίνα της φάρμας.
 • Οι πέτρες και τα δέντρα φυτρώνουν πολύ γρήγορα.

Share This Post

Like This Post

0

Δείτε επίσης

0
0
0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Graphics
  0
  10
  Gameplay
  0
  10
  Longevity
  0
  10
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!