Close

Login

Close

Εγγραφή

Close

Lost Password

Συνδέεται με:

Steelrising | Review

Soulslike αλά Γαλλικά.

Η Spiders είναι μια εταιρία ανάπτυξης, η οποία δείχνει πως αγαπάει αυτό που κάνει και χαρακτηρίζεται από μια σπουδαία αρετή, αυτή της επιμονής. Από το 2010 και το Faery: Legends of Avalon μέχρι και σήμερα, έχει επικεντρωθεί σε ένα συγκεκριμένο είδος παιχνιδιών, αυτό των Action/RPG, και προσπαθεί σε κάθε νέα της κυκλοφορία να προσφέρει κάτι το αξιόλογο. Προσωπικά την γνώρισα το 2014 με το αρκετά ενδιαφέρον Bound by Flame και την αγάπησα ακόμη περισσότερο με το Greedfall, έναν τίτλο που ενώ δεν πρόσφερε κάτι καινούργιο στην gaming βιομηχανία, κατάφερε να χτυπήσει φλέβα χρυσού στους φίλους των Dragon Age και της BioWare. 

Η νέα της προσπάθεια λοιπόν ακούει στο όνομα Steelrising και αποτελεί την νεότερη προσθήκη στo είδος των “Soulslike” παιχνιδιών, με το οποίο φαίνεται να επιχειρεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Για να δούμε παρακάτω αν θα τα καταφέρει.

Το σενάριο του Steelrising μας τοποθετεί στο 1789, σε ένα εναλλακτικό Παρίσι, όπου η Γαλλική Επανάσταση έχει σταματήσει και η εξέγερση του λαού καταστέλλεται αυστηρά από έναν στρατό αυτοματοποιημένων ρομπότ, ο οποίος έχει δημιουργηθεί με εντολή του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΣΤ’. Οι αντάρτες δεν έχουν καμία απολύτως τύχη ενάντια σε έναν τόσο ισχυρό και αδίστακτο στρατό, ο οποίος δεν ξεχωρίζει και δεν λυπάται κανέναν, με αποτέλεσμα το Παρίσι να καίγεται και στους δρόμους του να κείτονται δεκάδες άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά.

Εμείς αναλαμβάνουμε τον ρόλο της Aegis, ενός ρομπότ-χορευτή, το οποίο είναι και ο σωματοφύλακας της Βασίλισσας Μαρίας Αντουανέτας, και μας αναθέτεται η δύσκολη αποστολή να σώσουμε τη Γαλλική Επανάσταση και να επαναφέρουμε την ειρήνη.

Ξεκινώντας με τα του gameplay, το Steelrising αποτελεί μια 100% “Soulslike” εμπειρία. Όσοι είναι εξοικειωμένοι με αυτή την κατηγορία θα βρουν γρήγορα τα πατήματα τους, ενώ για αυτούς που δυσκολεύονται σε τόσο απαιτητικά παιχνίδια φαίνεται να έχει προνοήσει η Spiders, με την προσθήκη του Assist Mode. Ενεργοποιώντας αυτή την λειτουργία από τις ρυθμίσεις του τίτλου μπορείτε να ρυθμίσετε αν θα θέλετε να χάνετε τις ψυχές που συλλέγετε από τους εχθρούς μετά τον θάνατό σας, να μειώσετε τη ζημιά που δέχεστε ακόμη και στο 100% ή να αυξήσετε το regenaration του stamina σας στο 300%! Όλα αυτά θα μειώσουν αρκετά την εμπειρία που υπόσχεται να προσφέρει το Steelrising, ενώ ενεργοποιώντας το Assist Mode απενεργοποιείται η δυνατότητα απόκτησης ορισμένων τροπαίων.

Η Aegis έχει ένα τεράστιο οπλοστάσιο στην κατοχή της, το οποίο μας δίνει την δυνατότητα να επιλέξουμε τον τρόπο παιχνιδιού που μας ταιριάζει. Από dual swords και maces, μέχρι Halberds με ενσωματωμένο τουφέκι και λεπίδες που βγάζουν ηλεκτρισμό, οι επιλογές μας είναι άπλετες, ενώ οι χειροβομβίδες που μπορεί να χρησιμοποιήσει σίγουρα θα σας γλυτώσουν από πολύ δύσκολες καταστάσεις. Κάθε όπλο έχει και μια δευτερεύουσα δυνατότητα, όπως πχ κάποια range επίθεση ή σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε άμυνα και parry. 

Διαβάστε επίσης  Βυθιστείτε στον απόλυτο τρόμο με το νέο Live-Action TV Spot του The Callisto Protocol

Σημείο αναφοράς σε τέτοιου είδους παιχνίδια είναι τα boss fights που προσφέρουν, τα οποία δυστυχώς εδώ κινούνται κάτω του μετρίου, υστερώντας τόσο σε σχεδιασμό σε σχέση με τους υπόλοιπους εχθρούς, όσο και σε δυσκολία. Νικώντας τα τώρα, εκτός από τους αρκετούς πόντους εμπειρίας (Anima Essence), θα σας επιβραβεύσουν και με ορισμένα εργαλεία τα οποία προσθέτουν και μια μικρή ιδέα από platforming στο Steelring. Παράδειγμα αυτού είναι το boss Selenite Of The Louvre, το οποίο ξεκλειδώνει τον γάντζο της Aegis και της δίνει την δυνατότητα να σκαρφαλώνει σε ορισμένα μπαλκόνια και σκεπές και να ανακαλύπτει κρυμμένα αντικείμενα, σεντούκια θησαυρών και εναλλακτικά δρομάκια. Εκτός από τον γάντζο υπάρχουν διαθέσιμα ακόμη δύο εργαλεία με τα οποία η χαρακτήρας μας μπορεί να σπάσει ραγισμένους τοίχους και πόρτες και να κάνει ένα αρκετά μεγάλο dash στον αέρα.

Εκτός από την βασική ιστορία, το Steelrising προσφέρει και αρκετές δευτερεύουσες αποστολές οι οποίες μπορούν να εκτοξεύσουν την διάρκεια του τίτλου στις 20 ώρες, ενώ την στιγμή που συντάσσεται το παρόν κείμενο έχει ανακοινωθεί και η προσθήκη του NewGame+, μαζί με τέσσερα νέα όπλα, μια νέα πλήρη στολή και νέες παραλλαγές εχθρών.

Βλέποντας ότι ο τίτλος των Nacon και Spiders αφορά μόνο την ένατη γενιά οικιακών κονσολών, ήλπιζα πως ο τεχνικός του τομέας θα αξιοποιούσε αρκετά την δύναμη του PlayStation 5. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, με το τελικό αποτέλεσμα να κινείται σε μέτρια επίπεδα. Όπως σχεδόν σε κάθε τίτλο αυτής της γενιάς, έτσι και σε αυτόν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στα Performance και Resolution, όπου στο πρώτο ναι μεν τα frames είναι σταθερά στα 60 καρέ, αλλά η ανάλυση είναι πολύ χαμηλή. Από την άλλη, εάν επιλέξετε να εστιάσετε στην ανάλυση, θα πρέπει να περιοριστείτε στα 30FPS. Σε γενικές γραμμές όμως το Παρίσι και οι υπόλοιπες πόλεις που θα ταξιδέψετε παρουσιάζονται με αρκετές λεπτομέρειες και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Ως επί το πλείστον, το Steelrising μπορεί να μην περιέχει κάτι το καινοτόμο ούτε να ανακαλύπτει τον τροχό και την φωτιά για την “Soulslike” κατηγορία, η οποία σίγουρα έχει πολλά να μας προσφέρει ακόμη, αποτελεί ωστόσο μια καλοδουλεμένη και τίμια προσπάθεια από ένα studio που δείχνει για ακόμη μια φορά την αγάπη του προς τα action/rpg’s. 

Ο τίτλος μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της Nacon στην χώρα μας, AVE Tech, για τις ανάγκες του Review.


Ακολουθήστε το PSholics.gr σε Google News, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, και Twitch. ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από το PlayStation!

Στηρίξτε το PSholics.gr, κάνοντας μια δωρεά, μέσω του PayPal.

Latest news
Ψηφοφορία

Είστε ικανοποιημένοι με τα δωρεάν παιχνίδια του PS Plus για τον μήνα Δεκέμβριο;

View Results

Loading ... Loading ...
Συνοψίζοντας

Steelrising | Review

Ως επί το πλείστον, το Steelrising μπορεί να μην περιέχει κάτι το καινοτόμο ούτε να ανακαλύπτει τον τροχό και την φωτιά για την "Soulslike" κατηγορία, η οποία σίγουρα έχει πολλά να μας προσφέρει ακόμη, αποτελεί ωστόσο μια καλοδουλεμένη και τίμια προσπάθεια από ένα studio που δείχνει για ακόμη μια φορά την αγάπη του προς τα action/rpg's. 

Βαθμολογία

7
Πολύ καλό

Θετικά:

 • Ενδιαφέρουσα ιστορία και καλή χρήση των ιστορικών γεγονότων και προσώπων.
 • Εθιστικό σύστημα μάχης.
 • Ότι έχουμε αγαπήσει σε έναν "Soulslike" τίτλο.

Αρνητικά:

 • Μέτριος τεχνικός τομέας.
 • Αδιάφορα και εύκολα boss fights.
 • 'Έλλειψη πρωτοτυπίας.

Share This Post

Like This Post

0

Δείτε επίσης

0
0
0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Graphics
  0
  10
  Gameplay
  0
  10
  Longevity
  0
  10
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!