Close

Login

Close

Εγγραφή

Close

Lost Password

Συνδέεται με:

Scarlet Nexus | Review

Ο απόλυτος anime τίτλος!

Οι μαγευτικοί και εξωπραγματικοί κόσμοι, οι δυναμικοί, συναισθηματικοί και πολλές φορές ηρωικοί χαρακτήρες και οι ιστορίες που ξεδιπλώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που αγαπούν τόσο οι παίκτες στα βιντεοπαιχνίδια, όσο και οι λάτρεις των anime στις σειρές και ταινίες που παρακολουθούν. Έτσι λοιπόν ήταν πρακτικά απίθανο να μην δημιουργηθεί ένας τίτλος που προσφέρει όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα, όπως συναρπαστικό και καλοφτιαγμένο gameplay, αλλά και την δυνατότητα να παρακολουθήσεις παράλληλα μια anime σειρά με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, ικανοποιώντας και τις δύο τεράστιες κοινότητες. Αυτό ακριβώς έκανε η Bandai Namco με τον νέο της action RPG τίτλο, το Scarlet Nexus.

Το Scarlet Nexus μας μεταφέρει σε έναν ιδιαίτερο κόσμο όπου οικεία και εξωπραγματικά στοιχεία συνυπάρχουν αρμονικά, τοποθετώντας μας στο 2020 σε ένα παράλληλο ωστόσο σύμπαν. Υπάρχουν συνηθισμένοι δρόμοι, αυτοκίνητα και ποδήλατα, απλοί άνθρωποι με απλά ρούχα που πηγαίνουν σε απλές καφετέριες και πολλά ακόμη καθημερινά πράγματα, τα οποία όμως συνοδεύονται από απίστευτα προηγμένη τεχνολογία, ανθρώπους με υπερφυσικές δυνάμεις, μια ειδική οργάνωση προστασίας των πολιτών και αλλόκοτα, επικίνδυνα, και θανάσιμα τέρατα. Εμείς λοιπόν ακολουθούμε την ιστορία δύο πολύ ξεχωριστών μελών της εν λόγω οργάνωσης, των Yuito και Kasane.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Scarlet Nexus να ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλους τίτλους τέτοιου είδους εμφανίζεται από την πρώτη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι παίκτες την περιπέτειά τους, μιας και θα πρέπει να επιλέξουν τον χαρακτήρα που θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Yuito και η Kasane δεν είναι απλά το αγόρι και το κορίτσι που θα επιλέξουν οι παίκτες ανάλογα με το γούστο τους με τις μόνες διαφορές που προσφέρονται συνήθως να βρίσκονται στον οπτικό και τον ακουστικό τομέα, καθώς οι ιστορίες τους είναι αρκετά διαφορετικές. Ο Yuito για παράδειγμα είναι απόγονος του δημιουργού αυτού του νέου κόσμου και γιος του Πρωθυπουργού, και εντάχθηκε στην οργάνωση ονόματι OSF (Others Suppression Force) καθώς ένα μέλος της τον έσωσε από μια επίθεση τεράτων όταν ήταν μικρός, ενώ η Kasane είναι η υιοθετημένη κόρη μιας ισχυρής οικογένειας που διαχειρίζεται μια στρατιωτική εταιρία και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της ως αριστούχα, καθιστώντας την εξαιρετικά ικανή και δυνατή.

Πέρα όμως από το παρελθόν τους, τα περισσότερα χαρακτηριστικά που τους χωρίζουν υπάρχουν στο παρόν. Ανήκουν σε διαφορετικές διμοιρίες, περιτριγυρίζονται από διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικές ικανότητες και αναλαμβάνουν διαφορετικές αποστολές, μετατρέποντας έτσι τις ιστορίες τους σε δύο ολότελα διαφορετικές εμπειρίες. Φυσικά, μέσα από την ιστορία του ενός χαρακτήρα μπορούμε να μάθουμε πολλά για τον άλλον, για να αποκτήσουν ωστόσο μια ολοκληρωμένη εικόνα, οι παίκτες θα χρειαστεί να παίξουν τον τίτλο δύο φορές, κάτι που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να φανεί κουραστικό. Ο τίτλος όμως μας αφηγείται τις ιστορίες τους με τέτοιο τρόπο που μας προτρέπει και με το παραπάνω να τις αντικρύσουμε από τα μάτια του άλλου πρωταγωνιστή, κάνοντάς μας πολλές φορές να αναρωτιόμαστε το “πως να είδε τα γεγονότα άραγε η άλλη ομάδα από την δικιά της πλευρά”. Πέρα όμως από τις πολυάριθμες διαφορές, οι δύο χαρακτήρες έχουν ένα βασικό κοινό, το οποίο κρύβεται στην δύναμή τους.

Τόσο ο Yuito όσο και η Kasane έχουν την δύναμη της ψυχοκίνησης (Psychokinesis), επιτρέποντάς τους δηλαδή να κινούν αντικείμενα με τον νου τους χωρίς να χρειαστεί να τα ακουμπούν. Και ενώ αυτή τους η δύναμη ενώνει τις ιστορίες τους και παίζει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, το σύστημα μάχης τους είναι επίσης αρκετά διαφορετικό, με την Kasane να κάνει χρήση μικρών λεπίδων οι οποίες πετάγονται και στροβιλίζονται με την θέλησή της, ενώ ο Yuito δεν αποχωρίζεται το “παραδοσιακό” σπαθί του για ένα πιο οικείο -τουλάχιστον οπτικά- σύνολο επιθέσεων. Ακόμη, οι ομάδες των πρωταγωνιστών, πέρα από τις δικές τους συναισθηματικές ιστορίες και τα μυστικά τους, προσφέρουν μια ακόμη πιο ποικιλόμορφη gaming εμπειρία χάρη στις δικές τους ξεχωριστές δυνάμεις.

Η ομάδα της Kasane για παράδειγμα αποτελείται από τους Shiden, Arashi, Kyoka και Kagero, όπου οι δυνάμεις τους τους επιτρέπουν να διαχειρίζονται τον ηλεκτρισμό, να αποκτούν απίστευτη ταχύτητα, να δημιουργούν αντίγραφα και να γίνονται αόρατοι αντίστοιχα, ενώ στην διμοιρία του Yuito έχουν ενταχθεί οι Hanabi, Luka, Tsugumi και Gemma, οι οποίοι με την σειρά τους διαχειρίζονται την φωτιά, τηλεμεταφέρονται, αποκτούν υπερφυσική όραση και κάνουν το σώμα τους εξαιρετικά ανθεκτικό ενάντια στις επιθέσεις. Χάρη σε ένα ιδιαίτερο σύστημα το οποίο ονομάζεται SAS, οι πρωταγωνιστές αποκτούν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν όλες αυτές τις δυνάμεις μέσω των υπόλοιπων μελών, δημιουργώντας παράλληλα και μια πληθώρα από combos, δυνατές συνδυαστικές επιθέσεις και πιο αποτελεσματική εξερεύνηση του γύρω κόσμου.

Πέρα όμως από τις εν λόγω επιθέσεις, οι παίκτες μπορούν να διαλέξουν ακόμη ανάμεσα σε πάρα πολλές τεχνικές. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα βασικά τους όπλα, τις δυνάμεις τους για να χτυπήσουν τους εχθρούς τους με αντικείμενα που υπάρχουν τριγύρω, να καταστρέψουν το μυαλό τους μόλις εξαντλήσουν την μπάρα αντοχής τους, να δημιουργήσουν επιπλέον combos χρησιμοποιώντας μια μίξη όλων των προηγουμένων και να εισέλθουν στο Brain Field, μια “κατάσταση” όπου γίνονται απίστευτα δυνατοί για σύντομο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά και οι επιπλέον δυνατότητες που εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου μπορεί να ακούγονται πολλά για να τα μάθει κάποιος, η Bandai Namco όμως έπλασε τόσο την ιστορία όσο και τα tutorials με τέτοιο τρόπο που γίνονται απευθείας κατανοητά χωρίς να υπερφορτίζουν τα μυαλά μας.

Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς ο κόσμος του Scarlet Nexus περιέχει πολλούς κινδύνους. Συγκεκριμένα, έξω από τις μεγάλες και γεμάτες ζωή πόλεις, σε εγκαταλειμμένες περιοχές όπως παλιά εργοτάξια, άδειες πόλεις, σκοτεινούς υπόγειους σιδηροδρομικούς σταθμούς, χιονισμένα βουνά και πολλά ακόμη μέρη τα οποία η ανθρωπότητα έχει παρατήσει, κυριαρχούν τα τέρατα ονόματι Others. Τα Others προέρχονται από μια ζώνη σωματιδίων στον ουρανό ονόματι Extinction Belt και έχουν ως μοναδικό σκοπό την κατανάλωση ανθρωπίνων εγκεφάλων. Η προέλευσή τους όμως και οι διατροφικές τους συνήθειες(!) δεν είναι το πιο παράξενο πράγμα πάνω τους. Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι η απίστευτα εντυπωσιακή, παράλογη και βγαλμένη από εφιάλτες εμφάνισή τους. Δεν είναι τα τέρατα που έχουμε συνηθίσει με τα μεγάλα δόντια και τα κόκκινα μάτια, αντιθέτως μπορεί να έχουν φτερά και χέρια που κρέμονται από το σώμα τους, βάνες νερού που χρησιμοποιούν στις επιθέσεις τους, τεράστια μεταλλικά σαγόνια σαν κροκόδειλου, κορσέδες με λουλούδια, μεταλλικά κουτιά και πάρα πολλά ακόμη ευφάνταστα στοιχεία, με τα boss fights κυρίως να μην δίσταζαν να μας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Το μόνο ίσως αρνητικό είναι πως πολλά από αυτά τα τέρατα μοιάζουν μεταξύ τους καθώς ανήκουν στις ίδιες κατηγορίες και θα πρέπει να συμβουλευτούν οι παίκτες το “enemy compendium” τους για να εντοπίσουν τις διαφορές τους και να ολοκληρώσουν αποστολές τις οποίες μπορούν να αναλάβουν από πολίτες και άλλα μέλη της OSF.

Και κάπου εδώ φτάνει το σημείο όπου πρέπει να αναφέρουμε και τα anime στοιχεία του τίτλου, τα οποία αποτελούν την μισή από την συνολική εμπειρία. Το πιο τρανταχτό στοιχείο είναι φυσικά ο σχεδιασμός του τίτλου και των χαρακτήρων, δεν είναι όμως το μοναδικό. Οι σημαντικές στιγμές προσφέρουν στους παίκτες cutscenes που μοιάζουν βγαλμένα από κάποια high-budget anime σειρά (μπορεί ωστόσο να μην ευχαριστήσει τόσο αυτούς που δεν θέλουν το CGI), ενώ οι απλές συζητήσεις και τα μικρότερης σημαντικότητας cutscenes καταφθάνουν στην μορφή εικόνων όπως συμβαίνει στα manga, με τον γνώριμο ήχο αλλαγής μιας σελίδας να συνοδεύει τις εναλλαγές τους. Ακόμη, κάθε φορά που ξεκινάτε τον τίτλο θα μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα opening, το οποίο και θα αποτελεί το opening της anime σειράς η οποία και θα προβληθεί στις 1 Ιουλίου.

Πέρα από τον εξαιρετικό οπτικό τομέα, ο οποίος εμπλουτίζεται από τα όμορφα περιβάλλοντα, τις λεπτομέρειες στα γύρω αντικείμενα, στον ατμοσφαιρικό και ταιριαστό για την κάθε περιοχή φωτισμό αλλά και τους προσεγμένους και ιδιαίτερους χαρακτήρες, ο ακουστικός τομέας είναι εξίσου δυνατός, από την άλλοτε μελωδική και άλλοτε πάλι αγχωτική μουσική που ταιριάζει με την εκάστοτε περιοχή και περίσταση και θυμίζει πολύ μουσική από τους Final Fantasy τίτλους, το εξαιρετικό voice-acting στην Ιαπωνική γλώσσα (η αγγλική είναι καλή, θα μπορούσε όμως να είναι καλύτερη, κάτι που ωστόσο ίσως να μην είναι τόσο σημαντικό για όσους παρακολουθούν anime στα Ιαπωνικά), μέχρι και τα ταιριαστά και προσεγμένα sound effects.

Και η ποιότητα του Ιαπωνικού voice-acting είναι αρκετά σημαντική, καθώς ένα τεράστιο κομμάτι του τίτλου βασίζεται στην αφήγηση και στις συζητήσεις. Και, όπως υπάρχουν τα προαναφερθέντα cutscenes τα οποία κάνουν ότι μπορούν για να μας διηγηθούν την απλώς τεράστια και περίπλοκη ιστορία του τίτλου, έτσι υπάρχουν και οι φιλικές συζητήσεις ανάμεσα στα μέλη των δύο διμοιριών, οι οποίες για ακόμη μια φορά έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα. Ενώ οι παίκτες μπορούν να μάθουν πολλά για την ιστορία του κάθε χαρακτήρα κάνοντάς του ερωτήσεις και βιώνοντας μερικά “Bond Episodes”, μπορούν επιπλέον να ενισχύσουν τόσο τις φιλικές τους σχέσεις όσο και τις δυνάμεις τους.

Για παράδειγμα, μετά την λήξη κάθε φάσης (Phase), οι οποίες λειτουργούν και σαν επεισόδια από σειρά, οι πρωταγωνιστές μας και οι ομάδες τους πηγαίνουν στο καταφύγιό τους για να ξεκουραστούν και να ανακεφαλαιώσουν τα όσα έμαθαν, κάνοντας έτσι την περίπλοκη ιστορία αισθητά πιο ευνόητη. Σε αυτό το καταφύγιο μπορούν να ανταλλάξουν δώρα μεταξύ τους, τα οποία και θα διακοσμούν αργότερα τον άδειο στην αρχή χώρο και, όπως αναφέραμε νωρίτερα, να συζητήσουν. Κάνοντας όλα αυτά, ανεβάζουν το επίπεδο δεσμού τους, και ανοίγουν νέες δυνατότητες κατά την διάρκεια της μάχης, όπως Combo Visions, Assault Visions, παρατεταμένη χρήση του SAS και πολλά άλλα. Και παρόλο που οι συζητήσεις είναι πολλές και αρκετοί μπορεί να τις θεωρήσουν βαρετές, μπορούν να προσπεράσουν τα “επεισόδια στην παραλία” (όσοι βλέπουν anime ξέρουν τι εννοώ) και απλώς να συνεχίσουν την περιπέτειά τους, χωρίς ωστόσο να αποκτούν τις επιπλέον δυνατότητες.

Τέλος, καλό θα ήταν να αναφέρουμε και την απόδοση του τίτλου. Μιας και δοκιμάσαμε τον τίτλο στο PlayStation 5, η εικόνα του είναι πεντακάθαρη χάρη στην 4Κ ανάλυση και κάθε μάχη είναι απλώς απολαυστική καθώς ούτε ένα frame δεν χάνεται από τα 60fps, οι χρόνοι φόρτωσης είναι πολύ μικροί (2-3 δευτερόλεπτα, ανάλογα την περίσταση) και τα adaptive triggers του DualSense χειριστηρίου προσφέρουν μια απίστευτη μαχητική εμπειρία όπου νιώθεις την κάθε επίθεση στα δάχτυλά σου.

Ο τίτλος μας παραχωρήθηκε από την Bandai Namco Hellas, για τις ανάγκες του Review.


Ακολουθήστε το PSholics.gr σε Google News, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, και Twitch. ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από το PlayStation!

Στηρίξτε το PSholics.gr, κάνοντας μια δωρεά, μέσω του PayPal.

Latest news
Ψηφοφορία

Είστε ικανοποιημένοι με τα δωρεάν παιχνίδια του PS Plus για τον μήνα Ιούνιο;

View Results

Loading ... Loading ...
Συνοψίζοντας

Scarlet Nexus | Review

Το Scarlet Nexus είναι ο απόλυτος anime τίτλος. Από τους γλυκούς, ξεχωριστούς και δυναμικούς χαρακτήρες, το εκπληκτικό και ποικιλόμορφο σύστημα μάχης το οποίο δεν σε αφήνει να βαρεθείς, μέχρι και την δυνατή ιστορία γεμάτη συναρπαστικές και άκρως συναισθηματικές στιγμές, κάθε πτυχή του τίτλου είναι προσεγμένη, μελετημένη και καλοφτιαγμένη. Μπορεί το αγγλικό voice-acting να μην είναι τέλειο, και μερικά τέρατα να μοιάζουν κάπως επαναλαμβανόμενα, καθώς όμως υπάρχει η δυνατότητα επιλογής της Ιαπωνικής γλώσσας και τα τέρατα είναι ήδη αρκετά εντυπωσιακά και ευφάνταστα, αυτές οι λεπτομέρειες δεν είναι αρκετές για να χαλάσουν έστω και λίγο την συνολική εμπειρία. Η τιμή του ανέρχεται στα €69.99 (χωρίς δηλαδή να φτάνει τις μεγάλες πλέον τιμές άλλων PS5 τίτλων και προσφέροντας μαζί τόσο την PlayStation 4 όσο και την PlayStation 5 έκδοση του τίτλου), έτσι λοιπόν για τις 40-50 ώρες που θα σας απασχολήσει, αξίζει και με το παραπάνω. Τόσο λοιπόν για τους gamers όσο και για τους Otaku, το Scarlet Nexus είναι ένας τίτλος που δεν πρέπει να χάσετε.

Βαθμολογία

9
Εξαιρετικό

Θετικά:

 • Συναρπαστικό και καλοσχεδιασμένο σύστημα μάχης
 • Ενδιαφέρουσα και δυνατή ιστορία
 • Ευφάνταστοι και πρωτότυποι εχθροί...

Αρνητικά:

 • ...Που όμως θα μπορούσαν να διαφοροποιηθούν λίγο ακόμη
 • Μέτριο Αγγλικό voice-acting

Share This Post

Like This Post

0

Δείτε επίσης

0
0
0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Graphics
  0
  10
  Gameplay
  0
  10
  Longevity
  0
  10
  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  Thanks for submitting your comment!