Close

Login

Close

Εγγραφή

Close

Lost Password

Συνδέεται με:

Paw Patrol Grand Prix | Review

Κυνηγώντας το Pup Cup!

Είναι πολύ δύσκολο πλέον να υπάρχει κάποιος που να μην ξέρει το Paw Patrol. Τα τελευταία χρόνια, η σκυλίσια αυτή παρέα, μαζί με τα ιδιαίτερα χρήσιμα οχήματά τους και τον αρχηγό τους τον Ryder κατάφεραν να γίνουν παγκόσμιο φαινόμενο, με τα μικρά παιδιά να λαχταράνε συνεχώς νέα επεισόδια, νέες ταινίες και φυσικά νέα βιντεοπαιχνίδια. Πολλές φορές όμως η δημιουργία παιδικών τίτλων μπορεί να αποτελέσει δύσκολο εγχείρημα, κυρίως αν θα πρέπει να απευθυνθούν και στο ενήλικο κοινό εν μέσω των γονέων, κάτι που αντιληφθήκαμε αμέσως με το μέτριο PAW Patrol The Movie: Adventure City Calls. Αυτήν την φορά ωστόσο η Outright Games αποφάσισε να δει τις δυνατότητες του Paw Patrol στην gaming βιομηχανία από μια άλλη οπτική γωνία, φέρνοντάς μας το Paw Patrol Grand Prix.

Το Paw Patrol Grand Prix αποτελεί τον νέο τίτλο της 3DClouds και μας προσφέρει την πιο λογική gaming μεταφορά της σκυλοπαρέας που θα μπορούσαμε να φανταστούμε, έναν kart racer τίτλο. Σε αυτόν τον τίτλο λοιπόν η δήμαρχος Goodway αποφασίζει να στήσει έναν αγώνα για τα κουτάβια της Adventure Bay, όπου τόσο ο Ryder (και ας μην είναι κουτάβι) όσο και τα υπόλοιπα σκυλάκια όπως ο Chase και ο Rubble μπορούν να αγωνιστούν με σκοπό να κερδίσουν το απόλυτο Pup Cup. Όμως, για ακόμη μια φορά ο διαβολικός γειτονικός δήμαρχος Humdinger θα βάλει τα δυνατά του να σαμποτάρει αυτήν την εκδήλωση, ρίχνοντας παγίδες και άλλα εμπόδια στις πίστες.

Αρχίζοντας λοιπόν με τα βασικά, ο τίτλος αυτός αποτελεί έναν αρκετά υποτυπώδες kart racer τίτλο, όπου οι παίκτες θα πρέπει να συμπληρώσουν τρεις γύρους στην εκάστοτε πίστα προσπαθώντας να κερδίσουν. Διασκορπισμένες στην πίστα υπάρχουν οι γνωστές κοκκαλολιχουδιές των κουταβιών, οι οποίες γεμίζουν την ειδική ικανότητα των χαρακτήρων, διάφορα power-ups για αυτούς ή σαμποτάζ για τους αντιπάλους τους, αλλά και ράμπες που δίνουν ένα ισχυρό boost στο όχημά τους. Επιπλέον, οι ίδιοι οι χαρακτήρες μπορούν να κάνουν drift και να χρησιμοποιήσουν τις προαναφερθούσες ειδικές τους ικανότητες (όπως ο γάντζος του Tracker που μπορεί να πιάσει τον αντίπαλο που βρίσκεται μπροστά του ή το boost ελικοπτέρου της Skye), κάπου εκεί όμως τελειώνουν οι δυνατότητές τους.

Προχωρώντας τώρα στις ίδιες τις πίστες, οι επιλογές μας είναι αρκετά περιορισμένες. Υπάρχουν συνολικά 12 διαθέσιμες πίστες χωρισμένες σε τέσσερις κατηγορίες (την πόλη, την παραλία, την ζούγκλα και τα παγωμένα βουνά), ενώ διαθέσιμη υπάρχει και η επιλογή ανάμεσα στην μέρα και στην νύχτα. Η επιλογή αυτή είναι διαθέσιμη μόνο στο Custom Race, όπου μπορούμε να διαλέξουμε την πίστα και τον χαρακτήρα που θέλουμε αλλά και να φτιάξουμε δικά μας μικρά τουρνουά, ενώ το Quick Race μας δίνει την δυνατότητα να αγωνιστούμε σε μια τυχαία πίστα με ένα τυχαίο κουτάβι. Τέλος, το Adventure Mode, το οποίο είναι στην ουσία το campaign του τίτλου, μας βάζει να επιλέξουμε από την αρχή τον χαρακτήρα μας -χωρίς να μπορούμε να τον αλλάξουμε αργότερα- και να λάβουμε μέρος στο απόλυτο τουρνουά, το οποίο απαρτίζεται από 17 πίστες (κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί να επαναλάβετε μερικές από τις πίστες μέσα στο ίδιο τουρνουά).

Διαβάστε επίσης  Gaming Κυκλοφορίες - Δεκέμβριος 2022

Όπως λοιπόν θα φανταστήκατε, το Paw Patrol Grand Prix είναι λίγο πιο μονότονο και επαναλαμβανόμενο άπ’ όσο θα το θέλαμε, υπάρχουν όμως πράγματα που μπορούν να κάνουν πιο ενδιαφέρων τον χρόνο που θα αφιερώσετε σε αυτό. Αρχικά, υπάρχει η επιλογή για couch co-op έως και 4 ατόμων (δεν υπάρχει επιλογή για online co-op, γεγονός αρκετά λογικό λαμβάνοντας υπόψιν την ηλικιακή καταγραφή του τίτλου), ενώ ολοκληρώνοντας αρκετούς αγώνες μπορείτε να κερδίσετε διάφορες οπτικές παραλλαγές για τα οχήματά σας. Τέλος, μια εξαιρετική επιλογή για τους νεότερους παίκτες είναι η εύκολη επιλογή δυσκολίας που ενεργοποιεί το auto-acceleration, το οποίο στην ουσία τους επιτρέπει απλά να στρίβουν το όχημα χωρίς να πατάνε συνεχώς το γκάζι, αλλά και η πιο απαιτητική επιλογή δυσκολίας για τους έμπειρους παίκτες, η οποία ωστόσο θα προτιμούσα να γινόταν ακόμη πιο απαιτητική.

Οπτικά, το Paw Patrol Grand Prix είναι αρκετά όμορφο και καλοσχεδιασμένο, με τις πίστες, τους χαρακτήρες, τα οχήματα και τα εμπόδια που μπορούμε να συναντήσουμε να θυμίζουν ένα πιο ήπιο Crash Team Racing, ενώ ο ακουστικός τομέας είναι ιδιαίτερα προσεγμένος, καθώς (άπ’ όσο κατάφερα να ψάξω) τα voice-overs σε κάθε γλώσσα προέρχονται από τους ίδιους ηθοποιούς της εκάστοτε χώρας, χωρίζοντας ακόμα και σε διαφορετικές κατηγορίες τα αμερικάνικα και τα βρετανικά αγγλικά. Τέλος, τεχνικά δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα κατά τις ώρες που αφιέρωσα στον τίτλο, καθώς τόσο τα frames έμεναν σταθερά καθ’ όλη την διάρκεια των αγώνων όσο η απουσία από bugs ήταν απόλυτη.

Εν κατακλείδι, το Paw Patrol Grand Prix αποτελεί έναν αξιόλογο kart racer τίτλο για όλη την οικογένεια, με το auto-acceleration, την πιστή μεταφορά των χαρακτήρων, τον όμορφο οπτικό τομέα και το 4 παικτών couch co-op να μας δείχνει πως η 3DClouds πραγματικά σέβεται τις επιθυμίες και τις gaming ικανότητες των νεότερων παικτών. Η έντονη μονοτονία βέβαια και ο αρκετά περιορισμένος αριθμός από πίστες δεν βοηθάει στην προσέλκυση ενός ευρύτερου και φυσικά μεγαλύτερου σε ηλικία κοινού, από την άλλη όμως το Paw Patrol δεν προοριζόταν ποτέ για τους ενήλικες.

Ο τίτλος μας παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρία του τίτλου για τις ανάγκες του review.


Ακολουθήστε το PSholics.gr σε Google News, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, και Twitch. ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από το PlayStation!

Στηρίξτε το PSholics.gr, κάνοντας μια δωρεά, μέσω του PayPal.

Latest news
Ψηφοφορία

Είστε ικανοποιημένοι με τα δωρεάν παιχνίδια του PS Plus για τον μήνα Δεκέμβριο;

View Results

Loading ... Loading ...
Συνοψίζοντας

Paw Patrol Grand Prix | Review

Το Paw Patrol Grand Prix αποτελεί έναν αξιόλογο kart racer τίτλο για όλη την οικογένεια, με το auto-acceleration, την πιστή μεταφορά των χαρακτήρων, τον όμορφο οπτικό τομέα και το 4 παικτών couch co-op να μας δείχνει πως η 3DClouds πραγματικά σέβεται τις επιθυμίες και τις gaming ικανότητες των νεότερων παικτών. Η έντονη μονοτονία βέβαια και ο αρκετά περιορισμένος αριθμός από πίστες δεν βοηθάει στην προσέλκυση ενός ευρύτερου και φυσικά μεγαλύτερου σε ηλικία κοινού, από την άλλη όμως το Paw Patrol δεν προοριζόταν ποτέ για τους ενήλικες.

Βαθμολογία

6
Καλό

Θετικά:

 • Πιστή μεταφορά των χαρακτήρων και των φωνών τους.
 • Επιλογές παιξίματος ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά.
 • Όμορφος οπτικός σχεδιασμός.

Αρνητικά:

 • Αρκετά περιορισμένος αριθμός πιστών που οδηγούν στην μονοτονία.
 • Υψηλή τιμή διάθεσης.
 • Μας λείπει το online co-op.

Share This Post

Like This Post

0

Δείτε επίσης

0
0
0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Graphics
  0
  10
  Gameplay
  0
  10
  Longevity
  0
  10
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!