Close

Login

Close

Εγγραφή

Close

Lost Password

Pac-Man World Re-PAC | Review

Ένα εκσυγχρονισμένο κλασικό 3D platformer.


Ο Pac-Man είναι σίγουρα ένας από τους πιο γνωστούς gaming χαρακτήρες, ο οποίος έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του στη Ιαπωνία στις 22 Μαΐου του 1980. Το όνομα αυτό προέρχεται από την ιαπωνική λέξη “πάκου”, η οποία στα ιαπωνικά συμβολίζει το θόρυβο που κάνει κανείς ανοιγοκλείνοντας το στόμα του. Μπορεί ο Pac-Man να έγινε ευρέως γνωστός από τα arcades της δεκαετίας του 80’, αλλά υπάρχει μια μεγάλη μερίδα από gamers, η οποία τον γνώρισε μέσα από το πέρασμα του από το PlayStation 1 και το επαναστατικό Pac-Man World.

Αυτή του η μεταπήδηση από τον μονότονο λαβύρινθο που περιοριζόταν από την καμπίνα του Arcade μηχανήματος, στον φανταστικό κόσμο του 3D platforming και τις δυνατότητες του PlayStation 1 επέφερε πολλά κέρδη στην τότε Namco, πουλώντας μόνο στην αγορά της Βορείου Αμερικής πάνω από 1.000.000 αντίτυπα. 23 χρόνια αργότερα ο Ιαπωνικός κολοσσός αποφάσισε να επαναφέρει τον σπουδαίο αυτό τίτλο, κάνοντας τον πιο μοντέρνο στο μάτι και προσθέτοντας ορισμένα νέα cut-scenes, πριν από την μάχη με το boss του εκάστοτε κόσμου.

Η ιστορία του Pac-Man World Re-Pac δεν έχει αλλάξει καθόλου σε σχέση με τον πρωτότυπο τίτλο του PlayStation 1. Ο Pac-Man λοιπόν επιστρέφει στο σπίτι του την ημέρα των γενεθλίων του, όπου όλη του η οικογένεια τον περίμενε και του είχε ετοιμάσει ένα πάρτι έκπληξη. Δυστυχώς όμως αντί για τούρτες και ευχές αντίκρισε ένα χαμό, τον οποίον προκάλεσαν τα φαντάσματα, τα οποία απήγαγαν και όλη την οικογένεια του. Έτσι λοιπόν ο Pac-Man ξεκινάει για το Ghost Island, με σκοπό να σώσει την οικογένεια του και να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα και τον αρχηγό τους, τον τρομερό Toc-Man.

Το Pac-Man World Re-Pac είναι ένα παραδοσιακό 3D platformer, όπου ο χαρακτήρας μας μπορεί να τρέξει, να πηδήξει και να αλληλοεπιδράσει με διάφορα αντικείμενα σε κάθε πίστα. Συνολικά υπάρχουν έξι κόσμοι, όπου ο κάθε ένας έχει διαφορετική θεματολογία και στο τέλος υπάρχει και ένα boss fight. Βασικός στόχος μας είναι να βρούμε το κλειδί, με το οποίο θα ξεκλειδώσουμε το κλουβί όπου είναι φυλακισμένο κάποιο μέλος της οικογένειας μας. Τα επίπεδα ποικίλουν μεταξύ τους και έτσι θα βρεθείτε από τα κάστρα και τα πειρατικά καράβια μέχρι και στο διάστημα, ενώ θα συναντήσετε και ορισμένα mini-games όπως μάχη με διαστημόπλοιο τύπου Invaders και αγώνα καρτ.

Εμπόδιο σε αυτή της μας την αποστολή θα σταθούν, εκτός από τα bosses, και διάφοροι άλλοι εχθροί, τους οποίους μπορούμε να εξουδετερώσουμε πετώντας τους τελίτσες που υπάρχουν διάσπαρτες σε κάθε πίστα. Εκτός από τις τελίτσες, ο Pac-Man μπορεί να αλλάξει μορφή και να γίνει μεταλλικός, κάνοντας τον άφθαρτο στις επιθέσεις των εχθρών και ορισμένων παγίδων. Επίσης, αυτή του η ικανότητα θα τον βοηθήσει να περπατάει μέσα στο νερό και να σπάσει ορισμένα πιο ανθεκτικά σεντούκια. Φυσικά, από το οπλοστάσιο του Pac-Man δεν λείπουν και οι μεγάλες σφαίρες, οι οποίες του αλλάζουν μέγεθος και τον κάνουν πραγματικά ανίκητο, δίνοντας του την δυνατότητα τα καταβροχθίσει τους εχθρούς του.

Διαβάστε επίσης  Σχεδόν ολοκληρωμένη είναι η ανάπτυξη του Lies of P

Το πιο δυνατό σημείο του Pac-Man World Re-Pac αποτελεί σίγουρα ο τεχνικός τομέας του τίτλου. Τα γραφικά, τα μοντέλα χαρακτήρων και τα textures του είναι πολύ καθαρά, ζωντανά και περιέχουν περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ η μουσική που συντροφεύει τον εκάστοτε κόσμο έχει δεχτεί ένα μικρό remix ανάμεσα στην θεματολογία που αντιπροσωπεύει και στον κλασσικό και πρωτότυπο ήχο του Pac-Man που γνωρίσαμε στα Arcade μηχανήματα. Τέλος, στη remake έκδοση του Pac-Man World, έχει προστεθεί και το easy mode, το οποίο κάνει αρκετά πιο εύκολη την 3D αυτή περιπέτεια του Pac-Man και μειώνει αισθητά την ήδη πολύ μικρή διάρκεια του τίτλου, η οποία έτσι και αλλιώς δεν ξεπερνάει τις έξι ώρες. Βλέποντας τους τίτλους τέλους τώρα του Pac-Man World Re-Pac, ξεκλειδώνεται και το κλασσικό 2D Pac-Man, που πρωτογνωρίσαμε στην δεκαετία του ’80.

Η Bandai Namco Entertainment καταφέρνει, όπως και με την περίπτωση του Klonoa: Phantasy Reverie Series, να θυμίσει στους παλιούς και να μάθουν οι νεότεροι σε ηλικία gamers, ορισμένα από τα πιο old school 3D platformers που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Η αναβάθμιση που έχει δεχτεί ο τίτλος αφορά μόνο το οπτικό κομμάτι του τίτλου και του δίνουν έναν αέρα φρεσκάδας, αλλά το ίδιο δε γίνεται και με το gameplay του το οποίο θυμίζει άλλες εποχές. Η συγκεκριμένη έκδοση σίγουρα θα ξυπνήσει πολύ όμορφες μνήμες σε όσους έχουν ασχοληθεί με την πρωτότυπη έκδοση του τίτλου, ενώ όσοι δεν είχαν αυτή την δυνατότητα, μπορούν να διορθώσουν τώρα αυτή την “gaming αμαρτία” τους.

Ο τίτλος μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της Bandai Namco στην χώρα μας, Bandai Namco Entertainment Greece, για τις ανάγκες του Review.

 


Ακολουθήστε το PSholics.gr σε Google News, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, και Twitch. ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από το PlayStation!

Στηρίξτε το PSholics.gr, κάνοντας μια δωρεά, μέσω του PayPal.

Latest news
Ψηφοφορία

Είστε ικανοποιημένοι με τα δωρεάν παιχνίδια του PS Plus για τον μήνα Δεκέμβριο;

View Results

Loading ... Loading ...
Συνοψίζοντας

Pac-Man World Re-PAC | Review

Η Bandai Namco Entertainment καταφέρνει, όπως και με την περίπτωση του Klonoa: Phantasy Reverie Series, να θυμίσει στους παλιούς και να μάθουν οι νεότεροι σε ηλικία gamers, ορισμένα από τα πιο old school 3D platformers που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Η αναβάθμιση που έχει δεχτεί ο τίτλος αφορά μόνο το οπτικό κομμάτι του τίτλου και του δίνουν έναν αέρα φρεσκάδας, αλλά το ίδιο δε γίνεται και με το gameplay του το οποίο θυμίζει άλλες εποχές. Η συγκεκριμένη έκδοση σίγουρα θα ξυπνήσει πολύ όμορφες μνήμες σε όσους έχουν ασχοληθεί με την πρωτότυπη έκδοση του τίτλου, ενώ όσοι δεν είχαν αυτή την δυνατότητα, μπορούν να διορθώσουν τώρα αυτή την "gaming αμαρτία" τους.

Βαθμολογία

7
Πολύ καλό

Θετικά:

 • Όμορφος οπτικός τομέας.
 • Απολαυστικό old school platforming, που δύσκολα συναντάς σε παιχνίδια αυτής της γενιάς.
 • Η νοσταλγία θα χτυπήσει κόκκινο πολλές φορές.

Αρνητικά:

 • Μικρό σε διάρκεια,
 • Οι gameplay του μηχανισμοί θυμίζουν άλλη εποχή.
 • Αδιάφορά collectibles, τα οποία δίνουν μόνο πόντους.

Share This Post

Like This Post

0

Δείτε επίσης

0
0
0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Graphics
  0
  10
  Gameplay
  0
  10
  Longevity
  0
  10
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!