Close

Login

Close

Εγγραφή

Close

Lost Password

Συνδέεται με:

Monster Harvest | Review

Αν ο Ash Ketchum είχε μια φάρμα.

Ένα από τα αγαπημένα μ0υ είδη παιχνιδιών, είναι αδιαμφησβήτητα τα “farming games”. Παιχνίδια δηλαδή όπου ο χαρακτήρας που χειριζόμαστε κληρονομεί μια φάρμα, αφήνει πίσω την ζωή στην πόλη και επιλέγει την επιστροφή στη φύση και στην καθημερινή ρουτίνα που μπορεί να έχει μια τέτοια ζωή. Βέβαια, για να δικαιολογηθώ κάπως, σε καμία των περιπτώσεων δεν θα επέλεγα να ασχοληθώ με τη σειρά Farming Simulation, γιατί οι προτιμήσεις μου κινούνται γύρω από το fantasy στοιχείο που θα περιέχει το παιχνίδι, να είναι δηλαδή κάτι ανάμεσα σε Final Fantasy και Harvest Moon. Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, αυτό το υβριδικό είδος υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και σίγουρα πήγε ένα βήμα παραπέρα με το Stardew Valley. Η νεότερη προσθήκη σε αυτή το genre ακούει στο όνομα Monster Harvest, όπου αυτό που το κάνει να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα του είδους, είναι πως εκτός από τα λαχανικά και τα φρούτα μας, καλλιεργούμε και τέρατα, τα οποία τα χρησιμοποιούμε σε μάχες.

Όπως κάθε τέτοιος τίτλος που σέβεται το εαυτό, έτσι και στο Monster Harvest, τα πάντα ξεκινάνε με ένα email και μια κληρονομιά. Αυτή τη φορά ο θείος μας,  Professor Spark, μας ζητάει να αναλάβουμε την φάρμα του, γιατί αυτός θέλει να επικεντρωθεί πάνω στην τελευταία ανακάλυψη, τα Planimals. Όσοι έχετε ασχοληθεί στο παρελθόν με το Stardew Valley, θα συναντήσετε πολύ γνώριμους μηχανισμούς. Ο χαρακτήρας μας μαζί με τη φάρμα, κληρονομεί και ορισμένα σημαντικά εργαλεία, όπως μια αξίνα, ένα τσεκούρι, μια τσάπα και ένα ποτιστήρι. Με αυτά θα μπορεί να φροντίσει και να ανταπεξέλθει στις καθημερινές δουλειές που μπορεί να έχει αυτή, αλλά και να συλλέξει ορισμένα materials, ώστε να αναβαθμίσει την φάρμα και τον εξοπλισμό του.

Αυτό που μου έκανε πολύ θετική εντύπωση, είναι πως ένας τόσο μικρός, indie τίτλος κατάφερε να προσθέσει στο είδος ορισμένες λειτουργίες, οι οποίες πραγματικά λύνουν τα χέρια του παίχτη και κάνουν την ζωή του πιο εύκολη. Καταρχήν να αναφέρω πως ο παίχτης μας εκτός από την life bar, έχει και μια αντίστοιχη για το stamina του. Όταν αυτό τελειώσει, παύουν ταυτόχρονα και οι όποιες εργασίες μπορεί να κάνει. Αυτό μπορεί να συμβεί και στις πρώτες ώρες τις εκάστοτε μέρας, αν πχ κόψετε πολλά ξύλα, σπάσετε πολλές πέτρες, ποτίσετε τα φυτά σας κτλ. Για να αναπληρωθεί η ενέργεια σας υπάρχουν δύο τρόποι. Ή θα πρέπει να ταΐσετε τον χαρακτήρα σας κάποιο τρόφιμο ή να τον βάλετε για ύπνο, αλλάζοντας ταυτόχρονα την μέρα και χάνοντας ορισμένες δραστηριότητες που θα μπορούσατε να κάνετε σε αυτή. Εδώ έρχεται το Monster Harvest να προσθέσει την πιο λογική επιλογή από όλες, η οποία απορώ για ποιον λόγο λείπει από άλλα παιχνίδια του είδους, τον μεσημεριανό ύπνο. Έτσι με αυτή την επιλογή και ο χαρακτήρας μας ανανεώνει, έστω λίγη από την ενέργεια του και δε χάνετε ολόκληρη η ημέρα! Η δεύτερη σημαντική λειτουργία που προσθέτει το Monster Harvest, μας λύνει πραγματικά τα χέρια και μας δίνει περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Η λειτουργία αυτή είναι το αυτόματο σύστημα ποτίσματος ολόκληρης της περιοχής που έχουμε τα φυτά μας και όχι μόνο τριών ή τεσσάρων φυτών.

Στο  Monster Harvest όμως δεν καλλιεργούμε μόνο φυτά, αλλά και τέρατα! Πως γίνετε αυτό; Απλά πάνω σε ένα φυτό αφήνουμε ένα είδος από Slime. Αυτά τα Slimes κυκλοφορούν ελεύθερα στον κόσμο του παιχνιδιού και πρέπει απλά να χτυπήσουμε με το σπαθί για να πάρουμε το αντικείμενο αυτό που θα δώσει ζωή στα φυτά μας. Συνολικά υπάρχουν τρία είδη από Slimes, το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε. Το πρώτο δίνει ζωή στα φυτά μας και δημιουργεί τα τέρατα με τα οποία θα κάνουμε μάχες στο dungeon που υπάρχει στο πάνω μέρος του χωριού, Το πράσινο είναι κάτι σαν λίπασμα, κάνοντας το φυτό να μεγαλώσει πιο γρήγορα και τέλος το μπλε, δημιουργεί ορισμένα ζωάκια τα οποία μας δίνουν ορισμένα ζωικά παράγωγα όπως γάλα, αυγά κτλ.

Ο χρόνος στο Monster Harvest χωρίζεται σε τρεις εποχές, όπου αυτές με την σειρά τους χωρίζονται σε τρεις εβδομάδες από επτά ημέρες. Σε κάθε εποχή μπορούμε να καλλιεργήσουμε διαφορετικά είδη φυτών και κατ’ επέκταση, διαφορετικά είδη από τέρατα. Δυστυχώς κάτι που δε μου άρεσε, είναι η μη δυνατότητα εξέλιξης των τεράτων, πέρα από το ανέβασμα επίπεδου, που απλά τα κάνει πιο δυνατά και μαθαίνουν νέες επιθέσεις. Τα τέρατα μας αποτελούν τον μόνο τρόπο να να μπούμε το βράδυ στο μοναδικό Dungeon που υπάρχει στο παιχνίδι. Εκεί μέσα εκτός από τα άλλα τέρατα που υπάρχουν για να πολεμήσουμε, αποτελεί και μια πολύ καλή πηγή πρώτων υλών, καθώς υπάρχουν όλα τα διαθέσιμα μεταλλεύματα στους ορόφους του Dungeon. Τέλος, αν καταφέρετε και φτάσετε στο τελευταίο επίπεδο του, θα συναντήσετε και το τελευταίο Boss του τίτλου και θα λύσετε το μυστήριο γύρω από την σατανική οργάνωση που ακούει στο όνομα SlimeCo.

Όσον αφορά τον οπτικοακουστικό τομέα, το Monster Harvest δεν έχει να προσφέρει κάτι το αξιόλογο. Τα πιξαλισμένα γραφικά του θυμίζουν μια άλλη εποχή, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι κακό στο μάτι μας ή παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στη διασκέδαση και στην χαλάρωση που μπορεί να προσφέρει ο τίτλος. Αυτό όμως που μπορεί να τα διαλύσει όλα τα παραπάνω και να σας βγάλει εκτός εαυτού, είναι τα μπαγκαρίσματα που κάνει ο κέρσορας και η περιήγηση στο κεντρικό μενού και το invetory μας.

Το Monster Harvest έγινε διαθέσιμο από τις  19/08/2021 για τo PlayStation 4 . Το review του βασίστηκε στην PlayStation 4  έκδοσή του, την οποία και λάβαμε από την εταιρία ανάπτυξης του τίτλου.


Ακολουθήστε το PSholics.gr σε Google News, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, και Twitch. ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από το PlayStation!

Στηρίξτε το PSholics.gr, κάνοντας μια δωρεά, μέσω του PayPal.

Latest news
Ψηφοφορία

Ποιος τίτλος σας άρεσε περισσότερο από το πρόσφατο State of Play;

View Results

Loading ... Loading ...
Συνοψίζοντας

Monster Harvest | Review

Εάν σας αρέσουν τίτλοι που σας βάζουν στον ρόλο ενός εκπαιδευτή τεράτων και ενός αγρότη, τότε το Monster Harvest είναι ένα παιχνίδι που θα σας προσφέρει 10 με 12 ώρες απλής διασκέδασης. Κοστίζει 19.99€, ενώ αν είστε συνδρομητής στο PS Plus θα μπορέσετε να το αποκτήσετε στα 15.99€. 

Βαθμολογία

6
Καλό

Θετικά:

 • Ένας τίτλος που θα λατρέψουν οι φίλοι των σειρών Pokemon και Stardew Valley/Harvest Moon...

Αρνητικά:

 • ...ο οποίος δυστυχώς δεν έχει το απαιτούμενο βάθος.
 • Αρκετά ενοχλητικά bugs στο κεντρικό μενού και το invetory.

Share This Post

Like This Post

0

Δείτε επίσης

0
0
0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Graphics
  0
  10
  Gameplay
  0
  10
  Longevity
  0
  10
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!