Close

Login

Close

Εγγραφή

Close

Lost Password

Hotel Transylvania: Scary-Tale Adventures | Mini Review

Τα αγαπημένα μας βαμπίρ σε τρεις νέες ιστορίες!

Μια ταινία κινουμένων σχεδίων που κατάφερα να απολαύσω στο έπακρο όταν κατέφθασε για πρώτη φορά στους κινηματογράφους ήταν φυσικά το Hotel Transylvania (Ξενοδοχείο Για Τέρατα), καθώς κατάφερε να μου κρατήσει το ενδιαφέρον λόγω των διασκεδαστικών και όμορφα σχεδιασμένων χαρακτήρων της, το σκοτεινό παρουσιαστικό της και φυσικά τα άπλετα τέρατα. Δεν δίστασα λοιπόν στιγμή να δοκιμάσω τον νέο τίτλο που βασίστηκε σε αυτόν τον βαμπιρίσιο κόσμο και να ζήσω την φρέσκια του ιστορία από πρώτο χέρι, το Hotel Transylvania: Scary-Tale Adventures.

 

Ο εν λόγω τίτλος αποτελεί ένα νέο δημιούργημα των Outright Games και Drakhar Studio, και μας διηγείται όχι μία αλλά τρεις διαφορετικές ιστορίες με τους πολυαγαπημένους μας πρωταγωνιστές των ταινιών. Οι βασικοί πρωταγωνιστές, αυτοί δηλαδή που μπορούν να χειριστούν οι παίκτες, είναι ο Dracula (Drac) και η Mavis, ενώ μια πληθώρα επιπλέον πρωταγωνιστών όπως ο Frankenstein (Frank), ο Jonathan, και ο Wayne κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους ως δευτερεύοντες χαρακτήρες. Κάθε ιστορία αντιστοιχεί και σε έναν από τους πρωταγωνιστές, με την τελευταία να στεγάζει και τους δύο, ενώ τα γεγονότα που διαδραματίζονται κατά την διάρκειά τους είναι αρκετά διαφορετικά, προσφέροντας ποικιλία (και πιθανώς μια διαφορετική αγαπημένη ιστορία για τον καθέναν).

Για παράδειγμα, η πρώτη ιστορία τοποθετεί τους παίκτες στην καυτή έρημο, όπου ο “Drac the Apprentice” αναζητά τρία μενταγιόν για να μπορέσει να ξεκλειδώσει μια μαγική πύλη και να αρπάξει τον μυθικό θησαυρό που κρύβεται από πίσω της, πριν όμως ξημερώσει και τον κάψει ο ήλιος. Η δεύτερη από την άλλη μας μεταφέρει σε ένα σκοτεινό δάσος γεμάτο κολοκύθες που μοιάζει λες και βγήκε από κάποιο επίπεδο του Medievil, και εκεί βοηθούμε την “Little Red Mavis” να φτιάξει την πιο νόστιμη πίτα ώστε να την πάει στην γιαγιά της, πριν όμως την εντοπίσει ο κακός λύκος. Τέλος, η τρίτη ιστορία αντικρύζει τους “Doctor Dracula” και “Professor Mavis” να εισέρχονται σε μια επικίνδυνη ζούγκλα αναζητώντας μια θρυλική ενδυμασία για τον βασιλιά εκείνου του τόπου. Κάθε μια από αυτές τις ιστορίες περιέχει άπλετα στοιχεία που τις διαφοροποιεί, όπως τα χρώματα που πρωταγωνιστούν σε αυτές, οι εχθροί που αντιμετωπίζουμε, το συνολικό περιβάλλον και άλλα, δυστυχώς όμως οι εν λόγω διαφοροποιήσεις φαίνονται να σταματούν εκεί.

Κάθε ιστορία χωρίζεται σε μικρότερα επίπεδα, και κάθε ένα από αυτά προσφέρει πάνω κάτω τις ίδιες δραστηριότητες στους παίκτες. Η μεγαλύτερη απασχόλησή τους θα είναι η εξερεύνηση, η οποία έχει την μορφή καθαρού platforming, όπου θέλει τους παίκτες να χοροπηδούν και να κάνουν dash συνεχώς πάνω σε ψηλότερα σημεία, διάφορα τραμπολίνο, κινούμενες πλατφόρμες αλλά και πάνω από παγίδες όπως αγκαθωτούς δοκούς που στριφογυρίζουν, ενώ θα χρειαστεί να χρησιμοποιούν και τις διάφορες μαγικές τους ικανότητες όπως υπερδύναμη, τηλεκίνηση, περπάτημα στους τοίχους ή υπεράλμα για να προχωρήσουν στο επόμενο τμήμα του επιπέδου. Μέσα στην πρώτες 1-2 ώρες του τίτλου σίγουρα αυτές οι δραστηριότητες μοιάζουν διασκεδαστικές, με το πέρασμα όμως του χρόνου καταλήγουν να κουράζουν και να φαίνεται πως ο τίτλος δεν έχει να προσφέρει τίποτα παραπάνω από μερικά ελάχιστα πιο απαιτητικά (όχι όμως δύσκολα) σημεία.

Παράλληλα, θα πρέπει και να πολεμήσουν τους διάφορους εχθρούς που θα βρίσκουν είτε διάσπαρτους είτε μαζεμένους σε ένα ένα σημείο ως ενέδρα. Κάθε ιστορία περιλαμβάνει ακριβώς έξι τύπους εχθρών συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου boss, οι οποίοι πέρα από την εμφάνισή τους δεν έχουν καμία διαφορά μεταξύ τους ανάμεσα στις ιστορίες, και ενώ στην αρχή φαίνονται αρκετά ποικιλόμορφοι, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το platforming, από ένα σημείο και μετά μοιάζουν επαναλαμβανόμενοι, αργοί στην αντιμετώπισή τους, και απελπιστικά συχνοί. Τουλάχιστον το τελευταίο boss της κάθε ιστορίας είναι αρκετά ξεχωριστό, προσφέροντας ενδιαφέροντες τρόπους για την αντιμετώπισή του και ίσως ένα ελαφρώς πιο ανεβασμένο επίπεδο δυσκολίας.

Ένα ακόμη διασκεδαστικό στην αρχή αλλά χρονοβόρο και κουραστικό στοιχείο του τίτλου είναι τα συλλεκτικά του αντικείμενα. Κάθε επίπεδο μιας ιστορίας απαιτεί από τους παίκτες την συλλογή 1000 νομισμάτων (1250 αν επιστρέψετε ξανά στο επίπεδο αργότερα), τριών καρτών που απεικονίζουν τους χαρακτήρες του τίτλου, αλλά και τα χέρια και πόδια του Frank -η εύρεσή τους είναι λιγότερο μακάβρια άπ’ όσο φαντάζεστε-, τα οποία ωστόσο είναι διάσπαρτα μέσα σε ολόκληρη την ιστορία αντί για κάθε επίπεδο, κάνοντας την αναζήτησή σας ελάχιστα πιο δύσκολη. Οι κάρτες είναι επίσης ενδιαφέρουσες καθώς απαιτούν την εύρεση πρώτα ενός κλειδιού το οποίο μετά θα ξεκλειδώσει ένα τεράστιο σεντούκι όπου και θα βρίσκονται, από την άλλη όμως τα νομίσματα είναι υπερβολικά πολλά και αυξάνουν κατά τεράστιο βαθμό τον απαιτούμενο χρόνο για την ολοκλήρωση ενός επιπέδου, μετατρέποντάς το για ακόμη μια φορά σε κουραστικό. Τουλάχιστον έχουν μια επιπλέον χρήση πέρα από την απλή συλλογή τους, καθώς με αυτά μπορούν να αγοραστούν ακόμη περισσότερες κάρτες μέσα από έναν πωλητή στο κεντρικό hub της κάθε ιστορίας.

Αυτό που δεν κουράζει καθόλου στο Hotel Transylvania: Scary-Tale Adventures πάντως είναι ο ακουστικός τομέας, καθώς τόσο η μουσική όσο και το voice acting είναι καλοφτιαγμένα και διασκεδαστικά. Η μελωδία της κάθε ιστορίας ταιριάζει γάντι με το περιβάλλον και δεν βαριέσαι να την ακούς, ενώ οι χαρακτήρες είναι απολαυστικοί και αστείοι, εκφράζοντάς του εαυτούς τους με τον ίδιο τρόπο που κάνουν και στις ταινίες. Από την άλλη, ο οπτικός τομέας θα μπορούσε να δεχθεί μερικές βελτιώσεις στις λεπτομέρειες, δεν “χαλάει” όμως στο μάτι καθώς όπως ανέφερα και νωρίτερα θυμίζει τίτλους σαν το Medievil, όπου τα κάπως παλιομοδίτικα γραφικά γράφουν καλύτερα στον φακό.

Αυτό που χαλούσε κάποιες φορές την συνολική εμπειρία ήταν δυστυχώς ο τεχνικός τομέας. Από μερικά frame drops τα οποία ήταν για καλή μας τύχη διάσπαρτα, μέχρι και την ορισμένες φορές κακή ανταπόκριση των κουμπιών στους χαρακτήρες κάνοντας εκείνες τις στιγμές το platforming απελπιστικό αλλά και τα 2-3 crashes που έσβησαν την όποια πρόοδο είχα στο επίπεδο που εξερευνούσα (τα οποία παρόλο το κάπως μεγάλο μέγεθός τους δεν είχαν checkpoint), υπήρξαν αρκετές φορές που ο τίτλος με κούρασε για διαφορετικό λόγο από αυτούς του gameplay.

Ο τίτλος μας παραχωρήθηκε από την Bandai Namco Hellas για τις ανάγκες του Review.


Ακολουθήστε το PSholics.gr σε Google News, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, και Twitch. ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από το PlayStation!

Στηρίξτε το PSholics.gr, κάνοντας μια δωρεά, μέσω του PayPal.

Latest news
Ψηφοφορία

Είστε ευχαριστημένοι με τους δωρεάν PS Plus τίτλους του Μαΐου;

View Results

Loading ... Loading ...
Συνοψίζοντας

Hotel Transylvania: Scary-Tale Adventures | Mini Review

Το Hotel Transylvania: Scary-Tale Adventures αποτελεί μια αξιόλογη προσπάθεια μεταφοράς των αγαπημένων μας χαρακτήρων στις κονσόλες μας, και σίγουρα θα διασκεδάσει μικρούς χάρη στις ευφάνταστες ιστορίες και τους μεγάλους χάρη στο retro πλέον platforming, μπορεί όμως πολύ γρήγορα να κουράσει τόσο λόγω των επαναλαμβανομένων εχθρών όσο και των αρκετών τεχνικών ζητημάτων που δεν έχουν ακόμη επιλυθεί. Συνολικά ο τίτλος θα σας απασχολήσει γύρω στις 7-8 ώρες (όπου μειώνονται δραματικά αν δεν αναζητείτε τα συλλεκτικά), θα σας προτείναμε λοιπόν να τον αποκτήσετε μόνο αν τον βρείτε σε κάποια αξιόλογη έκπτωση που θα ρίξει την αρκετά υψηλή τιμή διάθεσής του, και μόνο αν δεν σας πειράζει η διασκεδαστική μονοτονία.

Βαθμολογία

6
Καλό

Θετικά:

 • Ενδιαφέρουσες και ποίκιλες ιστορίες.
 • Όλοι οι αγαπημένοι μας χαρακτήρες από τις ταινίες.
 • Καλοσχεδιασμένο platforming.
 • Διασκεδαστικό gameplay...

Αρνητικά:

 • ...που όμως κουράζει μετά από λίγη ώρα.
 • Αρκετά τεχνικά ζητήματα.
 • Επανάληψη σε όλους τους τομείς.
 • Υψηλή τιμή διάθεσης.

Share This Post

Like This Post

0

Δείτε επίσης

0
0
0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Graphics
  0
  10
  Gameplay
  0
  10
  Longevity
  0
  10
  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  Thanks for submitting your comment!