Close

Login

Close

Εγγραφή

Close

Lost Password

Συνδέεται με:

Eiyuden Chronicle: Rising | Review

Ο πνευματικός διάδοχος της σειράς Suikoden.

Πριν από μερικά χρόνια, τα πράγματα στην gaming βιομηχανία είναι αρκετά πιο απλά. Κάθε Studio είχε από πίσω του και μια σειρά ορόσημο που συνδεόταν με το όνομα του. Στην “χρυσή εποχή JRPG’s” η Square Enix για παράδειγμα είχε τα “Final Fantasy”, η Capcom τα “Breath of Fire”, η Bandai Namco τα “Tales of” και η Konami, μια εταιρία πλέον που ζει στην σκιά του εαυτού της, τα “Suikoden”. Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε για ποιον λόγο πήρε την κατιούσα η συγκεκριμένη εταιρία, παρασύροντας μαζί της και ορισμένα από τα πιο εμβληματικά fransises. Στη δική μας περίπτωση δε θα μιλήσουμε για τα Silent Hill και Metal Gear Solid, αλλά για τη σειρά Suikoden.

Ευτυχώς , όλο αυτό το κακό που προκάλεσε η Konami έδωσε στην δυνατότητα να γεννηθούν αρκετά νέα και ταλαντούχα studios. Ένα από αυτά είναι και το Rabbit & Bear Studio, όπου ο δημιουργός της σειράς Suikoden, Yoshitaka Murayama, αποφάσισε να αναγεννήσει το αγαπημένο αυτό JRPG, ζητώντας όμως την οικονομική βοήθεια των fans , μέσα από μια Kickstarter καμπάνια που ξεκίνησε. Η εν λόγω καμπάνια εννοείται που ξεπέρασε κατά πολύ τους στόχους που είχε θέσει ο Murayama και έτσι το Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes άρχισε να παίρνει ψηφιακή σάρκα και οστά. Επειδή όπως ανέφερα και νωρίτερα, οι στόχοι της Kickstarter καμπάνιας ξεπέρασαν κατά πολύ τους στόχους που είχαν τεθεί, έδωσε την δυνατότητα στο Rabbit & Bear Studio να δημιουργήσει και έναν δεύτερο τίτλο, το Eiyunden Chronicle: Rising, το οποίο θα λειτουργήσει σαν πρόλογος του Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. Οι γερόλυκοι των JRPG θα θυμούνται πως κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και με τη σειρά Suikoden, όπου πρώτα είχε κυκλοφορήσει μια “μικρότερη έκδοση” της ιδέας που είχαν (Suikoden 1) και μετά το βασικό παιχνίδι (Suikoden 2).

Βασική πρωταγωνίστρια του Rising είναι μια νεαρή κοπέλα, η CJ, η οποία έχει ένα μεγάλο όνειρο, να γίνει κυνηγός θησαυρών και τυμβωρύχος. Ο δρόμος της θα την βγάλει στην πόλη New Nevaeh, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι της δε θα την πάρουν και με πολύ καλό μάτι. Ο λόγος είναι ότι η CJ είναι μέλος μιας εκ των αρχαιότερων και αρκετά αμφιλεγόμενων φατριών που υπάρχουν στο σύμπαν του τίτλου του Eiyuden Chronicle και οι περισσότεροι φοβούνται ότι θα φέρει περισσότερους μπελάδες στην ήδη δοκιμασμένη πόλη τους. Βλέπετε, η New Nevaeh έχει σχεδόν καταστραφεί από έναν μεγάλο σεισμό, ο οποίος εκτός από τις υλικές καταστροφές έβγαλε και από τα έγκατα της γης διάφορα τέρατα. Σιγά σιγά όμως αρχίζουν αν την εμπιστεύονται, με πρώτη την δήμαρχο της πόλης και η CJ αρχίζει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της και να βοηθάει στην αναστήλωση της πόλης.

Το Eiyuden Chronicle: Rising είναι ένας JRPG action side-scrolling τίτλος, όπου ο βασικός gaming πυρήνας του αφορά την εξερεύνηση dungeons και την συλλογή πρώτων υλών. Σε αυτά τα dungeons υπάρχουν αρκετοί εχθροί, οι οποίοι εκτός από τα κλασσικά XP και χρήματα θα μας επιβραβεύσουν και με ορισμένα materials. Μaterials μπορούμε να συλλέξουμε και στον περιβάλλοντα χώρο, κάνοντας πχ mining ορισμένα κοιτάσματα ή κόβοντας δέντρα για ξύλα. Στο τέλος του κάθε dungeon μας περιμένει και ένα εντυπωσιακό boss, το οποίο μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε κάθε φορά που μπαίνουμε στο εκάστοτε dungeon, δίνοντας μας έτσι την δυνατότητα να “farmάρουμε” το σπάνιο αντικείμενο που πετάει. Με αυτά τα materials μπορούμε είτε να βοηθούσε στην επιδιορθώση και το χτίσιμο νέων μαγαζιών στην New Nevaeh είτε να αναβαθμίσουμε τον προσωπικό μας εξοπλισμό. Ως επί το πλείστον, τα υλικά που θα συλλέξουμε μας τα ζήτησε κάποιος NPC, ενώ τις περισσότερες φορές τα side quests θα ολοκληρώνονται χωρίς καν να το καταλάβετε, μιας και θα έχετε ήδη στην κατοχή της το ανάλογο material που θα σας έχει ζητηθεί. Συνολικά υπάρχουν 160 side quests, τα οποία μαζί με την βασική ιστορία του τίτλου χρειάζονται πάνω κάτω δέκα ώρες για να ολοκληρωθούν. Ολοκληρώνοντας τον τίτλο γίνεται αμέσως διαθέσιμο το hard mode καθώς επίσης και ένα post game, για περισσότερη εξερεύνηση στα περίχωρα της New Nevaeh.

Οι βασικές περιοχές του Eiyuden Chronicle: Rising που καλούμαστε να εξερευνήσουμε είναι συνολικά πέντε, οι οποίες ξεκλειδώνονται σταδιακά δίνοντας μας την δυνατότητα να αποκτάμε με αυτόν τρόπο νέες ικανότητες, δυνάμεις και φυσικά συμμάχους. Η ομάδα μας μπορεί να απαρτίζετε από τρία μέλη, ενώ μόνο ένα από αυτά μπορεί να χρησιμοποιήθει στις μάχες. Βέβαια και τα υπόλοιπα μέλη δεν μένουν τελείως αδρανή, καθώς μπορούν να βοηθήσουν με συνδυαστικές επιθέσεις, που έχουν σαν αποτέλεσμα όμορφα combos.

Από τα δυνατά χαρτιά του Eiyuden Chronicle: Rising είναι σίγουρα ο τεχνικός τομέας, όπου τα ολοζώντανα τοπία στο βάθος της οθόνης προσφέρουν πανέμορφα και πεντακάθαρα γραφικά, ενώ στο ταξίδι σας θα σας συντροφεύει και μια υπέρχοση μουσική, η οποία σε συνδυασμό με τα όμορφα γραφικά προσφέρουν ένα πολύ δυνατό σύνολο, το οποίο μας κάνει να ανυπομονούμε για την έλευση του Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes.

Το Eiyuden Chronicle: Rising κατάφερε μέσα από τις δέκα μόνο ώρες του να μου προσφέρει μια αναπάντεχη διασκέδαση, απαλύνοντας με από τις στρεσογόνες καταστάσεις της καθημερινότητας, να με χαλαρώσει και να με κάνει να περιμένω σαν τρελός την έλευση του Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. Στα 14.99€ που κοστίζει αυτή τη στιγμή στο PlayStation Store, αποτελεί must-play τίτλος για τους φίλους των JRPG’s.

Ο τίτλος μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της 505 Games στην χώρα μας, AVE Tech, για τις ανάγκες του Review.


Ακολουθήστε το PSholics.gr σε Google News, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, και Twitch. ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από το PlayStation!

Στηρίξτε το PSholics.gr, κάνοντας μια δωρεά, μέσω του PayPal.

Latest news
Ψηφοφορία

Είστε ικανοποιημένοι με τα δωρεάν παιχνίδια του PS Plus για τον μήνα Ιούλιο;

View Results

Loading ... Loading ...
Συνοψίζοντας

Eiyuden Chronicle: Rising | Review

Το Eiyuden Chronicle: Rising κατάφερε μέσα από τις δέκα μόνο ώρες του να μου προσφέρει μια αναπάντεχη διασκέδαση, απαλύνοντας με από τις στρεσογόνες καταστάσεις της καθημερινότητας, να με χαλαρώσει και να με κάνει να περιμένω σαν τρελός την έλευση του Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. Στα 14.99€ που κοστίζει αυτή τη στιγμή στο PlayStation Store, αποτελεί must-play τίτλος για τους φίλους των JRPG's.

Βαθμολογία

7
Πολύ καλό

Θετικά:

 • Πολύ όμορφα γραφικά, αποτυπωμένα σε 2.5D σκηνικά.
 • Απλό, εθιστικό και χαλαρωτικό.
 • Χαμηλή τιμή διάθεσης.

Αρνητικά:

 • Υπάρχει μια αίσθηση επανάληψης στα side quests.
 • Αδύναμη κεντρική ιστορία.
 • Μικρή διάρκεια για JRPG.
 • Δυστυχώς αργεί το Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes...

Share This Post

Like This Post

0

Δείτε επίσης

0
0
0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Graphics
  0
  10
  Gameplay
  0
  10
  Longevity
  0
  10
  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  Thanks for submitting your comment!