Close

Login

Close

Εγγραφή

Close

Lost Password

Περισσότερα για το

DreamWorks Dragons: Legends of The Nine Realms | Review

Δρακοταξίδι στο Hidden World!

Η Outright Games μας έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια μια πληθώρα τίτλων βασισμένων σε διάσημες παιδικές σειρές και ταινίες, και ως επί το πλείστον οι τίτλοι αυτοί δημιουργούνται με βάση την μέση ηλικία των θεατών τους, με αποτέλεσμα πολλούς από αυτούς να μην μπορούν να τους απολαύσουν οι ενήλικες. Τι γίνεται όμως όταν μια ταινία ή σειρά έχει ως κοινό ολόκληρη την οικογένεια; Μπορεί ένας τέτοιου είδους τίτλος να προσελκύσει και να ευχαριστήσει τόσο μικρούς όσο και μεγάλους; Ακριβώς αυτό το ερώτημα αποκτήσαμε και ευελπιστούμε να απαντήσουμε αντικρύζοντας τον νέο τίτλο της Outright Games, το DreamWorks Dragons: Legends of The Nine Realms.

dragon02 DreamWorks Dragons: Legends of The Nine Realms | Review aheartfulofgames | DreamWorks Dragons: Legends of The Nine Realms | Outright Games

Ο τίτλος αυτός, ο οποίος αναπτύχθηκε από την aheartfulofgames, αποτελεί ουσιαστικά το prequel της τηλεοπτικής σειράς DreamWorks Dragons: The Nine Realms, και μας διηγείται τα γεγονότα που βίωσε ο Thunder, ένας δράκος που ανήκει στο ίδιο είδος με τον κλασικό Toothless, όταν το Hidden World, ο κόσμος όπου ζουν όλοι οι δράκοι, δέχθηκε μια σειρά από σεισμούς και καταστροφές λόγω ενός κομήτη που πέρασε δίπλα από την Γη. Οι καταστροφές αυτές ήταν αρκετές για να ταράξουν τους δράκους και να χωρίσουν τον Thunder από την οικογένειά του, έτσι λοιπόν αποφάσισε να ξεκινήσει μια αναζήτηση παρέα με μερικούς νέους φίλους ώστε να νικήσει τους τεράστιους δράκους που του στέκονται εμπόδιο και να εντοπίσει την χαμένη οικογένειά του.

Το DreamWorks Dragons: Legends of The Nine Realms λοιπόν χωρίζεται σε πέντε διαφορετικούς κόσμους, τα βασίλεια Bio, Ice, Fire, Dark και King’s, με τον κάθε έναν από αυτούς να χωρίζεται σε πέντε επίπεδα. Τα τρία πρώτα είναι τα βασικά, όπου οι παίκτες έρχονται αντιμέτωποι με νέους περιβαλλοντικούς μηχανισμούς, όπως το χτύπημα μεγάλων κρυστάλλων που ανοίγουν νέα μονοπάτια, τους δυνατούς αέρηδες που δυσκολεύουν το πέταγμα τον δράκων, την λάβα που μπορεί να τους προκαλέσει τεράστια ζημιά, το χτύπημα άλλων κρυστάλλων που ανατινάζονται και πολλά άλλα, το τέταρτο επίπεδο αποτελεί μια δοκιμασία όλων όσων έμαθαν κατά την διάρκεια μιας μεγάλης καταστροφής (όπως μια επικίνδυνη κατολίσθηση), ενώ το πέμπτο και τελευταίο επίπεδο είναι το boss fight.

Αρχικός μας πρωταγωνιστής, όπως ήδη αναφέραμε, είναι ο Thunder, του οποίου η ιδιότητα είναι τα χτυπήματα με ηλεκτρισμό, προχωρώντας όμως την ιστορία βρίσκουμε στον δρόμο μας και άλλους δράκους για να βάλουμε στην ομάδα μας, και συγκεκριμένα τον Plowhorn (φωτιά), τους Wu και Wei (φωτιά και πάγος) και την Feathers (ηχητικές επιθέσεις). Πέρα όμως από τις “φυσικές” τους ιδιότητες, οι οποίες είναι πολλές φορές απαραίτητες και για το περιβάλλον, οι δράκοι αυτοί έχουν και ορισμένες κινήσεις, όπως τις απλές και ειδικές closed combat επιθέσεις, τις projectile επιθέσεις αλλά και το dodge, ενώ όταν πετάνε μερικές από αυτές τις επιθέσεις εμφανίζουν διαφοροποιήσεις (όπως το range). Έτσι λοιπόν το σύστημα μάχης είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να προσφέρει ενδιαφέρον στους μεγάλους, αλλά όχι τόσο περίπλοκο και απαιτητικό ώστε να μπερδέψει τους μικρούς.

Dragons Round2 592 DreamWorks Dragons: Legends of The Nine Realms | Review aheartfulofgames | DreamWorks Dragons: Legends of The Nine Realms | Outright Games

Εξερευνώντας τώρα τα επίπεδα του κάθε κόσμου, πέρα από τους διάφορους δράκους που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε (οι οποίοι δεν πεθαίνουν και απλά φεύγουν όταν ηττηθούν, κάνοντας τον τίτλο ακόμη πιο κατάλληλο για μικρές ηλικίες), βρίσκουμε και μια πληθώρα μικρών πετραδιών, είτε σπάζοντας κρυστάλλους, είτε νικώντας εχθρούς, είτε απλά διασκορπισμένα στο περιβάλλον. Τα πετράδια αυτά χωρίζονται σε πράσινα, μπλε, μωβ και πορτοκαλί, και εξαργυρώνοντάς τα μπορείτε να… εκπαιδεύσετε τους δράκους σας ξεκλειδώνοντας νέες ικανότητες και αναβαθμίζοντας την δύναμη, την ταχύτητα και την μπάρα ζωή τους.

Το πιο ευχάριστο ωστόσο κομμάτι του τίτλου κρύβεται πίσω από το Challenge Mode. Η εν λόγω λειτουργία, η οποία θα πρέπει πρώτα να ξεκλειδωθεί εντοπίζοντας το κρυφό μονοπάτι του εκάστοτε επιπέδου, σας επιτρέπει να επαναλάβετε τα επίπεδα με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, η δυσκολία όμως αυτή είναι αρκετά εφευρετική. Σε κάθε επίπεδο λοιπόν εφαρμόζεται μια μίξη δύο ή τριών παραμέτρων, όπως οι δράκοι μας να αναπληρώνουν ζημιά μόνο χτυπώντας εχθρούς ή να μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο τις ranged επιθέσεις τους, να σκορπίζονται στον κόσμο μια πληθώρα από επικίνδυνα αγκάθια, να πέφτουν συνεχώς κομήτες και πολλά άλλα. Έτσι, ο τίτλος αποκτά άμεσα αρκετά μεγαλύτερο replayability value, και σπάει με ενδιαφέρον τρόπο την μονοτονία.

Ευχάριστη είναι για ακόμη μια φορά και η πιστή μεταφορά των χαρακτήρων από την σειρά στην οποία βασίστηκαν, ενώ και ο κόσμος είναι όμορφα σχεδιασμένος και λεπτομερής, με αρκετές επιπρόσθετες πλατφόρμες και άλλα περιβαλλοντικά στοιχεία που γεμίζουν το μάτι. Εκεί όμως που υστερεί ο τίτλος είναι η σταθερή κάμερα, η οποία παρόλο που ως επί το πλείστον είναι ομαλή και ρευστή, σε αρκετά σημεία μπορεί να γίνει άβολη και να δυσκολέψει αρκετά το ταξίδι των δράκων μας, κυρίως στα στενά σημεία. Τέλος, ένα ακόμη αρνητικό του τίτλου είναι το ατελείωτο voice-over του Tom, του ανθρώπινου φίλου του Thunder από την τηλεοπτική σειρά που, ενώ κατά την διάρκεια της ιστορίας η διήγησή του ταιριάζει γάντι, στον κεντρικό χάρτη και την σελίδα με τα skill trees η εκφώνηση της κάθε λέξης γίνεται κουραστική.  Σίγουρα ξεκίνησε ως μια ωραία σκέψη για μεγαλύτερη προσβασιμότητα, θα έπρεπε όμως να μπορούμε να το απενεργοποιήσουμε από την ήδη υπάρχουσα “accessibility” κατηγορία στις ρυθμίσεις.

Dragons Skill Tree edited2 DreamWorks Dragons: Legends of The Nine Realms | Review aheartfulofgames | DreamWorks Dragons: Legends of The Nine Realms | Outright Games

Εν κατακλείδι, το DreamWorks Dragons: Legends of The Nine Realms αποτελεί έναν από τους καλύτερους τίτλους της Outright Games, καθώς μπορούν να το απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, τόσο λόγω των αξιαγάπητων δράκων όσο και των αρκετών διαφοροποιήσεων που προσφέρει στο σύστημα μάχης και την εξερεύνηση. Αφήνοντας στην άκρη την σχετικά υψηλή τιμή διάθεσής του και τα μικρά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με την κάμερα και την εκφώνηση του Tom, τόσο ο λεπτομερής και γεμάτος αλληλεπιδράσεις κόσμος του όσο και το καινοτόμο Challenge Mode μετατρέπει τον τίτλο σε μια αξιόλογη εμπειρία. Αν λοιπόν αγαπάτε τους δράκους και την αντίστοιχη τηλεοπτική σειρά (ή ακόμη και τις πρώτες ταινίες), αυτή η δρακοπεριπέτεια είναι ένας τίτλος που δεν πρέπει να χάσετε.

Ο τίτλος μας παραχωρήθηκε από την αντιπροσωπεία της Outright Games, Bandai Namco Entertainment Greece, για τις ανάγκες του Review.

Συνοψίζοντας
Το DreamWorks Dragons: Legends of The Nine Realms αποτελεί έναν από τους καλύτερους τίτλους της Outright Games, καθώς μπορούν να το απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, τόσο λόγω των αξιαγάπητων δράκων όσο και των αρκετών διαφοροποιήσεων που προσφέρει στο σύστημα μάχης και την εξερεύνηση. Αφήνοντας στην άκρη την σχετικά υψηλή τιμή διάθεσής του και τα μικρά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με την κάμερα και την εκφώνηση του Tom, τόσο ο λεπτομερής και γεμάτος αλληλεπιδράσεις κόσμος του όσο και το καινοτόμο Challenge Mode μετατρέπει τον τίτλο σε μια αξιόλογη εμπειρία. Αν λοιπόν αγαπάτε τους δράκους και την αντίστοιχη τηλεοπτική σειρά (ή ακόμη και τις πρώτες ταινίες), αυτή η δρακοπεριπέτεια είναι ένας τίτλος που δεν πρέπει να χάσετε.

Θετικά:

 • Όμορφος και εμβυθιστικός κόσμος.
 • Πιστή μεταφορά των δράκων από την σειρά.
 • Αρκετές διαφοροποιήσεις στο combat.
 • Το ενδιαφέρον Challenge Mode σπάει την ρουτίνα.

Αρνητικά:

 • Άβολη κάμερα σε αρκετά σημεία.
 • Εκνευριστική ομιλία του αφηγητή στο hub του τίτλου.
 • Υψηλή τιμή διάθεσης.
8
Πάρα Πολύ Καλό

Θετικά:

 • Όμορφος και εμβυθιστικός κόσμος.
 • Πιστή μεταφορά των δράκων από την σειρά.
 • Αρκετές διαφοροποιήσεις στο combat.
 • Το ενδιαφέρον Challenge Mode σπάει την ρουτίνα.

Αρνητικά:

 • Άβολη κάμερα σε αρκετά σημεία.
 • Εκνευριστική ομιλία του αφηγητή στο hub του τίτλου.
 • Υψηλή τιμή διάθεσης.
8
Πάρα πολύ καλό
Latest news

Δείτε επίσης