Close

Login

Close

Εγγραφή

Close

Lost Password

DC League of Super-Pets: The Adventures of Krypto and Ace | Review

Όταν η DC συναντά το Star Fox.

Η φημισμένη για τους όλο και περισσότερους παιδικούς τίτλους Outright Games επέστρεψε για ακόμη μια φορά, με το νέο της “project” να είναι το DC League of Super-Pets: The Adventures of Krypto and Ace. Όπως και η πλειοψηφία των τίτλων που αναλαμβάνει να εκδώσει, έτσι και αυτός αποτελεί μια gaming μεταφορά της ομώνυμης ταινίας που αναμένεται να γίνει σύντομα διαθέσιμη στους κινηματογράφους, και υπόσχεται να προσφέρει στο νεότερο κοινό αρκετή διασκέδαση πριν τα παιδιά αυτά καταφέρουν τελικά να πάνε στον σινεμά για να αντικρίσουν τους αγαπημένους τους χαρακτήρες. Είναι όμως αυτός ο στόχος εφικτός; Ας το δούμε παρακάτω.

Η ιστορία του τίτλου είναι απλή και εμφανής μόνο κατά την διάρκεια σύντομων διαλόγων ανάμεσα στις gameplay στιγμές, όπου μαθαίνουμε πως ο Lex Luthor κατάστρωσε ένα διαβολικό σχέδιο για να κλέψει όλα τα αδέσποτα από τους δρόμους της Μετρόπολις για να τα μεταφέρει στον ζωολογικό του κήπο, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε για πιο λόγο το κάνει αυτό και τι ακριβώς είναι αυτός ο ζωολογικός κήπος (μάλλον δεν θέλουν να “σποϊλάρουν” την υπόθεση της ταινίας), εξαπολύοντας παράλληλα ολόκληρες στρατιές από ρομπότ. Έτσι λοιπόν οι αγαπημένοι μας Krypto και Ace (οι αντίστοιχες σκυλίσιες μορφές των Σούπερμαν και Μπάτμαν για όσους δεν γνωρίζουν) αναλαμβάνουν δράση ώστε να νικήσουν τα ρομπότ και να σώσουν όλα τα αδέσποτα.

Ο τίτλος λοιπόν μπορεί να γίνει γρήγορα κατανοητός χωρίς να κουράζει ή να μπερδεύει το νεότερο κοινό, καθώς περιλαμβάνει τρεις μόνο τομείς, με τον καθένα από αυτούς ωστόσο να προσφέρει αρκετές δραστηριότητες. Ο πρώτος τομέας είναι το κανονικό παιχνίδι, το οποίο παίρνει την μορφή ενός χάρτη της Μετρόπολις. Ο χάρτης αυτός είναι χωρισμένος σε τρεις περιοχές, με την πρώτη να αντιστοιχεί στον Chip τον Σκίουρο (Green Lantern), την δεύτερη στον Merton την Χελώνα (Flash) και την τρίτη στην PB το γουρούνι (Wonder Woman), ενώ κάθε τομέας περιλαμβάνει 5 πίστες, με την τελευταία εκάστοτε πίστα να μας οδηγεί σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον boss. Εκεί οι παίκτες θα αντικρίσουν τους αρκετά γνώριμους gameplay μηχανισμούς του Star Fox, όπου δηλαδή πετώντας πάνω από τους δρόμους και τις ταράτσες των σπιτιών, θα κληθούν να πυροβολήσουν όποιο ρομπότ αντικρίσουν, να αποφύγουν τυχόν εμπόδια και να μαζέψουν όσα περισσότερα αδέσποτα μπορούν (τα οποία έχουν την μορφή από κάρτες).

Παρόλο που οι πίστες έχουν ελάχιστες διαφοροποιήσεις μεταξύ τους όσων αφορά το περιβάλλον και τους εχθρούς, υπάρχουν τρόποι για να γίνει το gameplay λίγο πιο ενδιαφέρον. Αρχικά, οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν πριν από κάθε πίστα αν θέλουν να χειριστούν τον Krypto ή τον Ace, με τον πρώτο να έχει σαν υπέρτατη δύναμη την αναπνοή-λέιζερ και τον δεύτερο μια πληθώρα από batarangs με αυτόματο στόχο, ενώ οι τρεις προαναφερθέντες χαρακτήρες μπορούν να τους δανείσουν τις δυνάμεις τους (ανάλογα πάλι με ποια θα επιλέξετε), με τον Chip να διπλασιάζει για λίγο τον χαρακτήρα μας για να προκαλεί περισσότερη ζημιά, τον Merton να μας προσφέρει περισσότερη ταχύτητα και την PB να μας εξοπλίζει με μια αρκετά ανθεκτική ασπίδα. Έτσι λοιπόν ο τίτλος θα μπορούσε να γίνει γρήγορα επαναληπτικός, αλλά όχι αμέσως.

Ακόμη ένα θετικό που μπορεί να καταστίσει τον τίτλο λιγότερο επαναληπτικό είναι οι δευτερεύουσες αποστολές. Συγκεκριμένα, μόλις οι παίκτες ολοκληρώσουν μια περιοχή και προχωρήσουν στην επόμενη, ο “δείκτης προστασίας” της περιοχής αυτής αρχίζει να πέφτει έως ότου να κάνει την εμφάνισή της μια δευτερεύουσα πίστα με μερικές διαφοροποιήσεις στο gameplay, καθώς εισάγει τμήματα που θυμίζουν endless-runner παιχνίδια όπου οι παίκτες πρέπει να αποφύγουν μια σειρά από οχήματα στον κεντρικό δρόμο.

Διαβάστε επίσης  Blacktail | Review

Ο δεύτερος τομέας είναι οι αναβαθμίσεις, οι οποίες θα κάνουν την ζωή των μικρών παικτών αρκετά πιο εύκολη. Με κάθε νέα πίστα που θα ολοκληρώσουν, οι παίκτες συλλέγουν μετάλλια, τα οποία και μπορούν να ανταλλάξουν με μια σειρά από αναβαθμίσεις, τόσο για τους κύριους όσο και για τους δευτερεύοντες χαρακτήρες. Για τους Krypto και Ace διαθέσιμες είναι οι αναβαθμίσεις της ζωής και της αντοχής (η αντοχή είναι απαραίτητη για την αποφυγή εμποδίων αλλά και την ανάπτυξη σούπερ-ταχύτητας), ενώ οι Chip, Merton και PB μπορούν να αυξήσουν σε δύναμη ή διάρκεια τις ειδικές τους δανεικές ικανότητες.

Τέλος, ο τρίτος (και αγαπημένος μου) τομέας είναι το κέντρο υιοθεσίας, όπου οι παίκτες θα πρέπει να βοηθήσουν όλα τα αδέσποτα που κατάφεραν να μαζέψουν. Εκεί, θα πρέπει να τους δώσουν φαγητό και παιχνίδια μέχρι να γίνουν τελείως καλά, με την σωστή αντιστοίχιση στις προτιμήσεις που αυτά έχουν να επισπεύδει τον χρόνο ανάρρωσης, ενώ μόλις γίνουν καλά, μπορούν να βρουν τον κατάλληλο άνθρωπο για να τα υιοθετήσει, ταιριάζοντας για ακόμη μια φορά τα ενδιαφέροντα του κατοικίδιου με τα ενδιαφέροντα του αφεντικού. Αν τελικά μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα καλό ταίριασμα, τότε (μετά από κάποια ώρα) θα λάβουν και ένα μήνυμα από το νέο “δίδυμο”, όπου περιγράφουν την ευχάριστη πλέον ζωή που μοιράζονται μαζί τους.

Παρόλο βέβαια που το gameplay έχει αρκετά θετικά, και δημιουργεί σαν σύνολο μια ιδιαίτερα ευχάριστη για τους νεότερους (και όχι μόνο) παίκτες εμπειρία, ο τίτλος έρχεται αντιμέτωπος με αρκετά ζητήματα. Ένα από τα ζητήματα που είναι αρκετά σύνηθες με τους τίτλους που αναλαμβάνει η Outright Games είναι ο τεχνικός τομέας, καθώς για ακόμη μια φορά ο τίτλος μοιάζει κάπως πρόχειρος, με βεβιασμένη ανάπτυξη, ενώ τα fps του είναι άθλια. Παρόλο που υποτίθεται πως αυτά κυμαίνονται γύρω στα 30, οι φορές που έπεσαν πολύ πιο κάτω από αυτά ήταν περισσότερες σε σύγκριση με αυτές που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 30fps έστω και σε μικρό βαθμό. Από την άλλη, ο ακουστικός τομέας διχάζει, καθώς παρόλο που η μουσική του τίτλου είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, είναι πολύ επαναληπτική, ενώ το voice acting είναι καλό αλλά δεν περιλαμβάνει το αυθεντικό casting των Dwayne Johnson και Kevin Hart, κάτι που μπορεί να μπερδέψει τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει με αυτές τις φωνές.

Εν κατακλείδι, το DC League of Super-Pets: The Adventures of Krypto and Ace αποτελεί έναν από τους καλύτερους παιδικούς τίτλους που ανέλαβε η Outright Games, προσφέροντας διασκεδαστικό gameplay, αρκετές δραστηριότητες και μπόλικη αγάπη για τα ζώα (και κυρίως τα αδέσποτα), συνεχίζει ωστόσο να υποφέρει όπως και πολλοί άλλοι από διάφορα τεχνικά ζητήματα. Παρόλο που η ιστορία του τίτλου δεν θα σας απασχολήσει για περισσότερες από δύο ώρες, ο τρόπος με τον οποίον σχεδιάστηκαν οι πίστες και η συλλογή των αδέσποτων ανεβάζει κατά πολύ την δυνατότητα επανάληψης των επιπέδων, κάνοντας τα €39.99 να μην φαίνονται τόσο απειλητικά, μια μελλοντική έκπτωση ωστόσο θα μπορούσε να ανεβάσει κατά πολύ την σχέση ποιότητας τιμής του.

Ο τίτλος μας παραχωρήθηκε από την αντιπροσωπεία της Outright Games, Bandai Namco Entertainment Greece, για τις ανάγκες του Review.


Ακολουθήστε το PSholics.gr σε Google News, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, και Twitch. ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από το PlayStation!

Στηρίξτε το PSholics.gr, κάνοντας μια δωρεά, μέσω του PayPal.

Latest news
Ψηφοφορία

Είστε ικανοποιημένοι με τα δωρεάν παιχνίδια του PS Plus για τον μήνα Ιανουάριο;

View Results

Loading ... Loading ...
Συνοψίζοντας

DC League of Super-Pets: The Adventures of Krypto and Ace | Review

Εν κατακλείδι, το DC League of Super-Pets: The Adventures of Krypto and Ace αποτελεί έναν από τους καλύτερους παιδικούς τίτλους που ανέλαβε η Outright Games, προσφέροντας διασκεδαστικό gameplay, αρκετές δραστηριότητες και μπόλικη αγάπη για τα ζώα (και κυρίως τα αδέσποτα), συνεχίζει ωστόσο να υποφέρει όπως και πολλοί άλλοι από διάφορα τεχνικά ζητήματα. Παρόλο που η ιστορία του τίτλου δεν θα σας απασχολήσει για περισσότερες από δύο ώρες, ο τρόπος με τον οποίον σχεδιάστηκαν οι πίστες και η συλλογή των αδέσποτων ανεβάζει κατά πολύ την δυνατότητα επανάληψης των επιπέδων, κάνοντας τα €39.99 να μην φαίνονται τόσο απειλητικά, μια μελλοντική έκπτωση ωστόσο θα μπορούσε να ανεβάσει κατά πολύ την σχέση ποιότητας τιμής του.

Βαθμολογία

6
Καλό

Θετικά:

 • Διασκεδαστικό gameplay
 • Αρκετοί τομείς για διατήρηση του ενδιαφέροντος.
 • Μεγάλο replayability value.
 • Καλός σχεδιασμός των χαρακτήρων.

Αρνητικά:

 • Απαράδεκτος τεχνικός τομέας.
 • Μη-αυθεντικό casting στο voice-acting.
 • Υψηλή τιμή διάθεσης.

Share This Post

Like This Post

0

Δείτε επίσης

0
0
0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Graphics
  0
  10
  Gameplay
  0
  10
  Longevity
  0
  10
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!