Close

Login

Close

Εγγραφή

Close

Lost Password

Συνδέεται με:

Call of Duty: Modern Warfare II | Review

Η Infinity Ward ξέρει το μυστικό της επιτυχίας.


Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα αυτής της χρονιάς, ήταν αδιαμφισβήτητα η εξαγορά της Activision από τη Microsoft και για το πόσο καιρό ακόμη θα κυκλοφορεί η σειρά Call of Duty στα οικιακά συστήματα της Sony. Όπως όλα δείχνουν το συγκεκριμένο θέμα θα βρίσκεται για πολύ καιρό ακόμη στο επίκεντρο της επικαιρότητας, αν και η Microsoft δήλωσε επίσημα πως για όσο θα υπάρχει PlayStation, θα κυκλοφορεί σε αυτό και το Call of Duty. 

Στον απόηχο αυτών των συζητήσεων και του αναβρασμού που προκάλεσε στη gaming βιομηχανία αυτή η κίνηση της Microsoft, είχαμε και την κυκλοφορία του φετινού Call of Duty, το οποίο ακούει στο όνομα Call of Duty: Modern Warfare II και αποτελεί άμεσο sequel του reboot τίτλου της σειράς, που κυκλοφόρησε το 2019, το οποίο δεν μας εξιστορεί την ίδια ιστορία, αλλά εμπνέεται σαφώς από το ομώνυμο Modern Warfare 2 του 2009. 

Βασικοί πρωταγωνιστές στο νέο κεφάλαιο της δημοφιλούς FPS σειράς είναι οι Gaz, Ghost, και Soap, οι οποίοι λειτουργούν κάτω από τις εντολές του γνωστού και μη εξαιρετέου Captain Price. Επίσης, στο πλευρό τους θα βρεθεί και ένας συνταγματάρχης των ειδικών δυνάμεων του Μεξικού, ο Alejandro Vargas, καθώς το μεξικάνικο καρτέλ Las Almas παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία του τίτλου. Βασική αποστολή της Task Force 141 είναι η εξουδετέρωση ενός τρομοκράτη, ο οποίος έχει καταφέρει να κλέψει τρεις αμερικάνικους πύραυλους και σκοπεύει να τους χρησιμοποιήσει εναντίων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Σε γενικές γραμμές το σενάριο του Call of Duty: Modern Warfare II είναι αρκετά κλισέ και προβλέψιμο, αλλά τουλάχιστον κάνει πολύ καλά την δουλειά του, όσον αφορά το κομμάτι των χαρακτήρων και των διαλόγων. Και πως θα μπορούσε να αποτύχει σε αυτά άλλωστε, όταν το ρόστερ του αποτελείται από χαρακτήρες που έχουν αγαπηθεί όσο κανείς άλλος στην σειρά. Εντυπωσιακά δε είναι και voice overs τους, με τους ηθοποιούς που χαρίζουν την φωνή τους να δίνουν το 100% του ταλέντου τους και να μπαίνουν στο πετσί του ρόλου. Χαρακτηριστικό αυτού είναι και ο τρόπος που επικοινωνούν σαν ομάδα, όπου μέσα στην πίεση της αποστολής βρίσκουν την δύναμη να πειράξουν ο ένας τον άλλον.

Το campaign του Call of Duty: Modern Warfare II αποτελείται συνολικά από 17 αποστολές, οι οποίες με κράτησαν απασχολημένο για περίπου 9 ώρες, στο προ-τελευταίο επίπεδο δυσκολίας. Γενικά οι αποστολές του έχουν μεγάλη ποικιλία σε τοποθεσίες και concepts και με ταξίδεψαν από ένα μεξικάνικο βουνό με απόκρημνους γκρεμούς στους γεμάτο ζωή δρόμους της πρωτεύουσας της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ, και από εκεί σε έναν ουρανοξύστη στην Ουάσιγκτον, όπου έπρεπε να κάνω έφοδο στους ορόφους του, κρεμασμένος με ένα σχοινί από την κορυφή του. Από τα πιο εντυπωσιακά επίπεδα όμως ήταν αυτό που διαδραματίζονταν στην μέση του ωκεανού, πάνω σε μια πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου. 

Αυτό που με εντυπωσίασε πιο πολύ στο φετινό Call of Duty είναι η επιλογή των developers να προσφέρουν μια πιο “Clean House” εμπειρία, προσθέτοντας αρκετό stealth και δίνοντας την επιλογή στον παίκτη να προσεγγίσει με διαφορετική στρατηγική την κάθε περίσταση. Ναι μεν υπάρχει και αρκετό πιστολίδι, το οποίο συνοδεύεται από ορισμένα εντυπωσιακά σκηνικά, όπου ένα από αυτά θυμίζει έντονα σκηνές από την σειρά Uncharted, αλλά κυρίως επικρατεί το stealth κομμάτι. Η πιο ενδιαφέρουσα στιγμή μάλιστα ήταν αυτή, όπου σε μια αποστολή σου αφαιρεί όλο τον εξοπλισμό και για να επιβιώσεις πρέπει να βρεις και να χρησιμοποιήσεις διάφορα αντικείμενα στο περιβάλλον. 

Η σειρά Call of Duty εδώ και αρκετά χρόνια παίζει μόνη της στην gaming βιομηχανία και δεν έχει ανταγωνισμό, όσον αφορά το κομμάτι του shooting. Σε αυτό βοήθησε πάρα πολύ και το PlayStation 5 με το DualSense, το οποίο πάει πραγματικά την εμπειρία σε άλλα επίπεδα, καθώς o εκάστοτε τίτλος εκμεταλλεύεται μέχρι τελευταίας σταγόνας όλη την τεχνολογία που διαθέτει το χειριστήριο της Sony. Εάν στην παραπάνω εξίσωση προσθέσετε και τα Sony PULSE 3D ακουστικά  για να έχετε έναν δυνατό 3D ήχο, τότε θα αναβαθμίσετε στο μέγιστο την gaming εμπειρία σας.

Διαβάστε επίσης  Evil West | Review

Οι live service τίτλοι αποτελούσαν πάντα τους πιο δύσκολους για παρουσίαση. Ο λόγος είναι πως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές μπορεί να έχουν αφαιρεθεί ορισμένα πράγματα από τον εκάστοτε τίτλο ή να έχουν προστεθεί άλλα τόσα. Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με έναν τίτλο, ο οποίος αλλάζει συνεχώς με την πάροδο του χρόνου και μπορεί ορισμένα πράγματα που θα αναλύσω σε αυτό το review να μην ισχύουν σε λίγες μέρες. 

Το online κομμάτι του Call of Duty: Modern Warfare II έρχεται με πάρα πολύ περιεχόμενο, το οποίο προσπαθεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη online shooting εμπειρία και να αποσπάσει μεγαλύτερο ποσοστό από την πίτα των FPS. Και πως θα το καταφέρει αυτό; Μα φυσικά με διάφορα modes τα οποία θυμίζουν άλλους FPS τίτλους, όπως για παράδειγμα με το “Ground War” και το “Invasion” τα οποίο χωρίς υπερβολές μετατρέπει  το Call of Duty σε…Battlefield, αφού βάζει πολλούς παίχτες να καταλάβουν διάφορα σημεία μέσα σε τεράστιους χάρτες με την δυνατότητα μετακίνησης με οχήματα. Για τους φίλους του Rainbow Six Siege υπάρχει το “Prisoner Rescue” ενώ σε όσους αρέσουν οι Battle Royale τίτλοι θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή ακόμη και να περιμένουν την έλευση του Warzone 2.0. Βέβαια, βροντερό παρών δίνουν και τα κλασσικά Free-For-All, Team Deathmatch, Domination, κτλ.

Μια από τις μεγαλύτερες και πιο ευπρόσδεκτες αλλαγές, ήταν το νέο σύστημα παραμετροποίησης Gunsmith 2.0. Πλέον δεν απαιτείται από τον παίκτη να κάνει ατελείωτο και κουραστικό grind για να ξεκλειδώσει ξανά και ξανά τα ίδια attachments για διαφορετικά όπλα. Τώρα, όσα όπλα ανήκουν ουσιαστικά στην ίδια κατηγορία όπλων μοιράζονται και τα ίδια attachments και δε χρειάζεται, αν επιλέξεις ένα νέο όπλο να ξεκινήσεις από το μηδέν.

Αυτό που πραγματικά δεν μου άρεσε καθόλου στο Call of Duty: Modern Warfare II, αφορά το κεντρικό μενού του τίτλου, το οποίο είναι με διαφορά ότι πιο δύσχρηστο έχω συναντήσει ποτέ σε παιχνίδι. Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με ένα μενού το οποίο θυμίζει το αντίστοιχο μιας streaming υπηρεσίας τύπου Netflix με μεγάλα tiles, τα οποία ανοίγουν με την σειρά τους διάφορα υπο-μενού. Σίγουρα αυτό με τον καιρό συνηθίζεται και δεν αποτελεί πρόβλημα στην τελική εμπειρία που προσφέρει ο τίτλος, αλλά δεν παύει να είναι αρκετά μπερδεμένο. 

Το Call of Duty: Modern Warfare II αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους και εντυπωσιακούς τίτλους που έχουν περάσει ποτέ από το PlayStation 5 μου. Μετά από αρκετά χρόνια, η Infinity Ward πήρε την απόφαση να αναβαθμίσει την μηχανή γραφικών, με την νέα IW 9.0 να προσφέρει πραγματικά απίστευτα αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα, που το επίπεδο που διαδραματίζεται στο Άμστερνταμ κατάφερε να γίνει viral στα social media και να μιλάνε όλοι για αυτό, εξαιτίας των φωτορεαλιστικών γραφικών που είχε. 

Εν κατακλείδι, το Call of Duty Modern Warfare II πατάει πάνω στην στερεά βάση των προηγούμενων τίτλων της σειράς, προσθέτοντας ορισμένες νέες πινελιές για να εμπλουτίσει και να προσφέρει μια πιο γειωμένη και στρατηγική εμπειρία. Διαθέτει ένα πάρα πολύ ποιοτικό single-player campaign με έναν οπτικό τομέα που θα σας αφήσει σε αρκετές περιπτώσεις με το στόμα ανοικτό, ενώ συγχρόνως προσφέρει και ένα από τα πιο πλούσια σε περιεχόμενο multiplayer modes, όπου η εμπειρία του είναι γνωστή σε όποιον έχει ασχοληθεί έστω με ένα από τα παιχνίδια της σειράς.

Ο τίτλος μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της Activision στην χώρα μας, AVE Tech, για τις ανάγκες του Review. 


Ακολουθήστε το PSholics.gr σε Google News, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, και Twitch. ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από το PlayStation!

Στηρίξτε το PSholics.gr, κάνοντας μια δωρεά, μέσω του PayPal.

Latest news
Ψηφοφορία

Είστε ικανοποιημένοι με τα δωρεάν παιχνίδια του PS Plus για τον μήνα Δεκέμβριο;

View Results

Loading ... Loading ...
Συνοψίζοντας

Call of Duty: Modern Warfare II | Review

Tο Call of Duty Modern Warfare II πατάει πάνω στην στερεά βάση των προηγούμενων τίτλων της σειράς, προσθέτοντας ορισμένες νέες πινελιές για να εμπλουτίσει και να προσφέρει μια πιο γειωμένη και στρατηγική εμπειρία. Διαθέτει ένα πάρα πολύ ποιοτικό single-player campaign με έναν οπτικό τομέα που θα σας αφήσει σε αρκετές περιπτώσεις με το στόμα ανοικτό, ενώ συγχρόνως προσφέρει και ένα από τα πιο πλούσια σε περιεχόμενο multiplayer mode, όπου η εμπειρία του είναι γνωστή σε όποιον έχει ασχοληθεί έστω με ένα από τα παιχνίδια της σειράς.

Βαθμολογία

8
Πάρα πολύ καλό

Θετικά:

 • Gunplay για σεμινάρια, που απογειώνεται με την χρήση του Dualsense.
 • Εντυπωσιακός τεχνικός τομέας.
 • Πλούσιο περιεχόμενο στο Online κομμάτι, με νέα modes.
 • To νέο σύστημα Gunsmith 2.0.
 • Ενδιαφέρον campaign με δυνατές ερμηνείες...

Αρνητικά:

 • ...χωρίς να αποφεύγει τα κλισέ.
 • Διάφορα εκνευριστικά bugs που οδηγούσαν σε κρασάρισμα του τίτλου.
 • Το μενού του είναι αρκετά μπερδεμένο.

Share This Post

Like This Post

0

Δείτε επίσης

0
0
0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Graphics
  0
  10
  Gameplay
  0
  10
  Longevity
  0
  10
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!