Close

Login

Close

Εγγραφή

Close

Lost Password

Συνδέεται με:

Battlefield 2042 | Review

Ίσως το 2042 να είναι έτοιμο.

Πλέον βρισκόμαστε αισίως στο 2022 και αν κάποιος θελήσει να ασχοληθεί με έναν Multiplayer FPS τίτλο θα μπορέσει να βρει δεκάδες από αυτή τη κατηγορία στο PlayStation Store και μάλιστα δωρεάν. Δωρεάν δε σημαίνει ταυτόχρονα και χάλια παιχνίδι, ειδικά όταν μερικά από αυτά είναι τα Fortnite, APEX Legends, Call of Duty Warzone, PUBG κτλ. Μπορεί όλα τους σχεδόν να είχαν μικρά ή μεγάλα προβληματικά λανσαρίσματα με bugs, θέματα στους servers και κρασαρίσματα, αλλά τουλάχιστον κανείς από αυτούς που επέλεξε να ασχοληθεί μαζί τους κατά το λανσάρισμά τους, δεν ένιωσε ότι τον κοροϊδεύουν σαν καταναλωτή. Το να πληρώσεις όμως 79.99€ για την απλή έκδοση και 119.99€ για την Ultimate Edition ενός μισοτελειωμένου online τίτλου, ο οποίος είναι και γεμάτος προβλήματα πάει πολύ.

Η EA σίγουρα ποτέ δε θα ένιωσε ως η πιο αγαπητή εταιρία της gaming βιομηχανίας και προσωπικά για εμένα είναι αυτή που αντιπαθώ περισσότερο. Μπορεί ορισμένα αριστουργήματα, όπως η σειρά Dead Space και το Dantes Inferno, να φέρουν την υπογραφή της και να περιμένω πως και πως κάποιο Sequel ή έστω ένα Remake, ωστόσο σε κάθε γενιά μου δίνει και από έναν καινούργιο λόγο να την αντιπαθώ. Βλέπετε, σχεδόν σε όλες τις μεγάλες αρνητικές αλλαγές που έρχονται στο χόμπι μας είναι από τους πρωτοστάτες, με την τελευταία να είναι η αδικαιολόγητη αύξηση τιμής των τίτλων από 69.99€ σε 79.99€. Και άντε, τουλάχιστον οι first party τίτλοι της Sony να δεχτούμε ότι αξίζουν τα χρήματα αυτά. Τίτλοι όμως, που πέρα από λάθος σχεδιαστικές επιλογές, δεν είναι και στο 100% έτοιμοι και δεν περιέχουν έστω ένα υποτυπώδες campaing, αφού λείπουν και τα βασικά επεισοδιακά σενάρια που λειτουργούσαν ως story mode στο εκάστοτε Battlefield είναι ντροπή να ζητάνε τα χρήματα αυτά.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά αρνητικά του Battlefiled 2042. Καταρχήν, το νέο πόνημα των EA και DICE δεν περιέχει campaing και κανείς δε γνωρίζει μέχρι στιγμής αν θα προστεθεί κάτι, που έστω να το θυμίζει στο εγγύς μέλλον. Μετά και την εμπορική αποτυχία του Battlefield V, η EA φαίνεται να δέχτηκε να δώσει στην δημοφιλή FPS σειράς της μια νέα ευκαιρία, ακολουθώντας όμως άλλα μονοπάτια. Μονοπάτια που ακολούθησαν και οι ανταγωνιστές της με τα Call of Duty Warzone, Fortnite, Overwatch και Rainbow Six, προσφέροντας στο κοινό τους τίτλους που είναι 100% online και κατέχουν μια σταθερή θέση στις προτιμήσεις των gamers την τελευταία δεκαετία.

Εξάλλου και το ίδιο το studio ανάπτυξης του Battlefield 2042 αναφέρει τον τίτλου του ως μια καθαρά multiplayer εμπειρία, με βασικό του σκοπό να επικεντρωθεί πάνω σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Και σε αυτό δε διαφωνώ. Το θέμα όμως είναι πως “τα μεγάλα κεφάλια” της EA πίεσαν την DICE και κυκλοφόρησαν νωρίτερα από ότι έπρεπε το Battlefield 2042, με αποτέλεσμα να είναι σπασμένο σε πολλά θέματα, να υπάρχουν σοβαρά θέματα με την σύνδεση στους servers του τίτλου και να μην ξέρεις αν φταις εσύ ή το παιχνίδι, να έχει αφαιρεθεί ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που έχουμε γνωρίσει στη σειρά Battlefield και αυτό δεν είναι άλλο από την καταστροφή του περιβάλλοντα χώρου. Στους προηγούμενους τίτλους της σειράς και ειδικά στο Battlefield 4, εάν από τα συνεχόμενα πυρά και τις εκρήξεις έπεφτε ένας ουρανοξύστης, τότε, εκτός του εντυπωσιακού σκηνικού που δημιουργούνταν στις οθόνες μας, άλλαζε και σχεδόν όλος ο χάρτης, δημιουργώντας νέα σημεία για μάχες. Πλέον, το στοιχείο αυτό έχει σχεδόν μηδενιστεί, με αποτέλεσμα οι ζημιές που προκαλούνται στον περιβάλλοντα χώρο της εκάστοτε πίστας να είναι ελάχιστες. Βέβαια, για να μην αδικήσω τελείως του Battlefield 2042, μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς τίτλους που έχω δει μέσα στον πρώτο χρόνο ζωής του PlayStation 5. Ειδικά το draw distance του είναι μοναδικό, δίνοντας σου την εντύπωση πως αν τρέξεις προς το πιο μακρινό σημείο του χάρτη που πέφτουν τα μάτια σου, θα συνεχιστεί η δράση της μάχης. Αρκετά εντυπωσιακά είναι επίσης και ορισμένα γεγονότα που διαδραματίζονται σε κάθε έναν από τους επτά χάρτες που διαθέτει συνολικά το Battlefield 2042, όπως πχ το ξέσπασμα μιας ανεμοθύελλάς ή μιας καταιγίδας, η εκτόξευση ενός τεράστιου πυραύλου ή έλευση ενός γιγάντιου ανεμοστρόβιλου, όπου στο πέρασμα του παρασύρει παίχτες, οχήματα και λοιπά αντικείμενα. Βλέπετε, τουλάχιστον την αξία της μηχανής γραφικών Frostbite, δε μπορεί να την υποτιμήσει κανείς.

Τα προβλήματα όμως για το Battlefield 2042 δε σταματούν εδώ. Προσωπικά το θεωρώ ανεκδιήγητο, σε online shooter τίτλο να έχει αφαιρεθεί το scoreboard. Πραγματικά απορώ ποιος μπορεί να σκέφτηκε κάτι τέτοιο. Θα με πείτε πως αυτό είναι μια λεπτομέρεια, η οποία μπορεί κάλλιστα να προστεθεί με κάποιο update. Θα συμφωνήσω, το θέμα είναι πως μετά από τρία συνολικά updates, τα οποίο προσπαθούσαν να διορθώσουν τα αδιόρθωτα, δεν έχει προστεθεί κάτι τόσο απλό. Τελειώνοντας τώρα με την αναφορά στα σημαντικά προβλήματα του Battlefield 2042, για να περάσουμε και στην ανάλυση των modes που διαθέτει, δε θα πρέπει να ξεχάσω να σας αναφέρω το σοβαρό από όλα, την κατάργηση του specialist system, του συστήματος ρόλου στην ουσία του εκάστοτε παίχτη μέσα στη μάχη. Πλέον δεν υπάρχουν Medics, Snipers, Engineers κτλ, καθώς όλοι οι χαρακτήρες μπορούν να χρησιμοποιούν τα gadgets και τον οπλισμό της κάθε κλάσης. Αυτό σημαίνει με πολύ απλά λόγια πως όλοι μπορούν τα κάνουν τα πάντα και κάθε μάχη καταλήγει στο κανείς να μη κάνει τίποτα και όλοι οι αγώνες να μοιάζουν με απλά Team Deathmatch.

Η…καθαρά αυτή multiplayer εμπειρία, ξεκινάει από το αρχικό μενού του τίτλου. Εδώ θα συναντήσουμε τρεις διαφορετικές κατηγορίες, το All-Out Warfare, το Hazard Zone και τέλος, το Battlefield Portal. Το All-Out Warfare αποτελεί το κύριο mode του Battlefield 2042, το οποίο και χωρίζεται με τη σειρά του στα γνωστά και μη εξαιρετέα Conquest και Breakthrough. Το Hazard Zone τώρα είναι η πρόταση ή καλύτερα η προσπάθεια που κάνει η DICE στο να φτιάξει ένα δικό της Battle Royale Mode. Σκοπός του εν λόγω mode είναι να συλλέξουμε ορισμένους σκληρούς δίσκους που υπάρχουν διάσπαρτοι στον χάρτη και να δραπετέψουμε  με τα δύο ελικόπτερα που έρχονται σε συγκεκριμένες γωνίες του χάρτη. Στο τέλος του κάθε γύρου κερδίζουμε ορισμένα χρήματα, τα οποία μπορούμε να ξοδέψουμε στον επόμενο γύρο και να αναβαθμίσουμε τον οπλισμό μας. Δυστυχώς αυτή της η προσπάθεια δεν πήγε και πολύ καλά, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν νεκρό παικτικά και τα κενά των παικτών να αντικαθίστανται από “botάκια”.

Τέλος, έχουμε το Battlefield Portal. Ένα mode, το οποίο σίγουρα αποτελεί το μεγαλύτερο θετικό του Battlefield 2042, καθώς μέσα στον όλο αυτό χαμό, είναι το μόνο που λειτουργεί σχεδόν τέλεια. Και πως δε θα μπορούσε άλλωστε, αφού πρόκειται για ένα mode το οποίο και δίνει την δυνατότητα στους φίλους της σειράς, να ξαναζήσουν τις ένδοξες μάχες των Battlefield Bad Company 2, το Battlefield 3 και Battlefield 1942. Όπως καταλάβατε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο Battlefield Portal, θα παρελαύνουν modes και χάρτες από τις παλιές δόξες του franchise, για λίγο χρονικό διάστημα. Το θέμα όμως εδώ είναι ότι αξίζει κάποιος να δώσει 79.99€, για έναν καινούργιο τίτλο, με σκοπό να ασχοληθεί και να  ξαναζήσει λατρεμένα σκηνικά από τα παλιότερα παιχνίδια της σειράς με το όριο των δύο χαρτών, όταν μπορεί πολύ απλά να παίξει πχ το Battlefield 3 και να το βιώσει πιο ολοκληρωμένα.

Το Battlefield 2042 έγινε διαθέσιμο στις 19/11/2021 για τα PlayStation 4 και PlayStation 5. Το review του βασίστηκε σε PS5 Review Code, τo οποίο και λάβαμε από την Bandai Namco Entertainment Greece.
 


Ακολουθήστε το PSholics.gr σε Google News, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, και Twitch. ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από το PlayStation!

Στηρίξτε το PSholics.gr, κάνοντας μια δωρεά, μέσω του PayPal.

Latest news
Ψηφοφορία

Είστε ικανοποιημένοι με τα δωρεάν παιχνίδια του PS Plus για τον μήνα Ιούνιο;

View Results

Loading ... Loading ...
Συνοψίζοντας

Battlefield 2042 | Review

Η DICE με το Battlefield 2042 επέλεξε ένα διαφορετικό μονοπάτι. Ένα μονοπάτι το οποίο την οδήγησε στο χειρότερο λανσάρισμα της σειράς και μόνο ο χρόνος και η στήριξη από την φανατική βάση του franchise θα μπορέσουν να το βοηθήσουν, ώστε να έρθουν οι μελλοντικές ενημερώσεις και τα updates που θα το κάνουν μια σωστή, τίμια και καθαρά multiplayer εμπειρία. Ας ελπίσουμε αυτό να γίνει όμως μέσα στο 2022 και όχι το 2042.

Βαθμολογία

5
Μέτριο

Θετικά:

 • Η βάση υπάρχει, το θέμα είναι πότε θα έρθουν οι βελτιώσεις και οι προσθήκες.
 • Τεχνικός τομέας που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό.
 • Το Bad Company 2 αποτελεί το καλύτερο κομμάτι του Battlefield 2042...

Αρνητικά:

 • Το Bad Company 2 αποτελεί το καλύτερο κομμάτι του Battlefield 2042.
 • Σχεδόν αδιάφοροι χάρτες, με τεράστια κενά.
 • Λείπουν απλές λειτουργίες, όπως το Scoreboard.
 • Απουσία Campaign.
 • Αφαίρεση των classes.
 • Γενικά πρόκειται για ένα ημιτελειωμένο παιχνίδι-υπηρεσία.

Share This Post

Like This Post

0

Δείτε επίσης

0
0
0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Graphics
  0
  10
  Gameplay
  0
  10
  Longevity
  0
  10
  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  Thanks for submitting your comment!