Close

Login

Close

Εγγραφή

Close

Lost Password

Συνδέεται με:

After the Fall Complete Edition | Review

Σαν το Left 4 Dead σε VR.


Ένας από τους πιο πετυχημένους τίτλους στο PlayStation VR, ήταν το After the Fall. Πρόκειται για έναν συνεργατικό First Person τίτλο, με έμφαση στο looting και στην αναβάθμιση του εξοπλισμού μας. Μάλιστα πρόκειται για έναν από τους λίγους VR τίτλους οι οποίοι κατάφεραν να χτίσουν μια δυνατή κοινότητα, η οποία τον υποστηρίζει σε μεγάλο βαθμό. Αυτή τους η υποστήριξη δεν πέρασε απαρατήρητη από την Vertigo Games, η οποία αποφάσισε να μεταφέρει τον VR τίτλο και στο PlayStation VR2, με σκοπό να εκμεταλευτεί στο έπακρο τις τεχνολογίες που προσφέρει η next gen VR συσκευή της Sony.

Τα γεγονότα του After The Fall μας τοποθετούν σε μια εναλλακτική εκδοχή της δεκαετίας του 1980, όπου ο κόσμος έχει καταστραφεί από έναν φονικό παγετώνα, ο οποίος μαίνεται για περίπου 20 χρόνια. Μέσα σε αυτό το διάστημα έχουν κάνει την εμφάνιση τους ορισμένοι μεταλλαγμένοι ανθρώποι, οι οποίοι ονομάζονται Snow Breeders. Οι επιζώντες σε αυτό το αρκτικό post apocalyptic σκηνικό ονομάζονται Runners και για να επιβιώσουν βγαίνουν έξω από τα καταφύγια τους για να συλλέξουν προμήθειες, αλλά και το πολύτιμο υλικό που αφήνουν πίσω τους οι Snow Breeders, το Harvest.

after the fall scr 2 1560886924314 After the Fall Complete Edition | Review After the Fall Complete Edition

Η κεντρική μας βάση είναι ένας τροποποιημένος σταθμός του μετρό, οπού από εκεί πέρα μπορούμε να αναλάβουμε μια από τις εννιά διαθέσιμες αποστολές του τίτλου, να αναβαθμίσουμε τα όπλα και τον εξοπλισμό μας ή να αποκτήσουμε νέα όπλα. Σε όσους αγώνες δοκιμάσαμε να παίξουμε, δε συναντήσαμε πουθενά προβλήματα με το matchmaking, αλλά εάν συμβεί αυτό η κενή θέση του συμπαίκτη σας θα αναπληρωθεί από την Α.Ι του τίτλου. Κάθε πίστα απαιτεί περίπου 30 λεπτά για να ολοκληρωθεί, στο χαμηλό επίπεδο δυσκολίας, ενώ για να τις ολοκληρώσετε όλες θα χρειαστείτε περίπου πέντε ώρες. Βέβαια, μπορείτε να επιστρέψετε ανά πάσα ώρα και στιγμή σε κάποιο ολοκληρωμένο επίπεδο και να δοκιμάσετε να το ολοκληρώσετε ξανά σε υψηλότερο επίπεδο δυσκολίας, και να ανταμειφθείτε αναλόγως.

Ο τεχνικός τομέας δεν θα λέγαμε ότι είναι το δυνατό χαρτί του τίτλου, χωρίς όμως να απογοητεύει. Η εικόνα του είναι πεντακάθαρη, αλλά υπάρχουν αρκετά σημεία όπου τα textures του είναι αρκετά απλοικά. Από την άλλη η κίνηση του χαρακτήρα μας είναι πολύ ομαλή, κάτι που μετράει στα υπέρ του, όσον αφορά το motion sickness, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να κάνετε ένα ολιγόλεππτο διάλλειμα μετά από κάποια αποστολή. Εκεί που διαπρέπει όμως το After The Fall, είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων τόσο των sense controllers όσο και του ίδιου του headset. 

Διαβάστε επίσης  The Lord of the Rings: Gollum | Review

large 1 After the Fall Complete Edition | Review After the Fall Complete Edition

Όταν δεχόμαστε κάποια επίθεση, το headset δονεί μόνο από την μεριά από όπου δεχτήκαμε το χτύπημα, ενώ κάθε όπλο έχει διαφορετική αίσθηση στα χέρια μας, χάρη στα adaptive triggers των χειριστηρίων. Κάτι που μετράει σίγουρα στα υπέρ του τίτλου είναι η δυνατότητα που δίνει η Vertigo Games στους παίκτες, σχετικά με το reload των όπλων. Εάν επιλέξετε να γίνεται reload με το πάτημα ενός κουμπιού δεν θα πάρετε πίσω κάτι για επιβράβευση. Αντιθέτως, έαν επιλέξετε τον δύσκολο αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστικό τρόπο του να κάνετε reload πιάνοντας τον γεμιστήρα με το χέρι από την ανάρτηση σας και τοποθετώντας τον στο όπλο σας, οπλίζοντας το, θα επιβραβευτείτε με 50% επιπλέον damage στους εχθρούς.

Το After the Fall είναι ένα ξεχωριστό co-op shooter το οποίο φέρει αρκετές ομοιότητες με τον βασιλιά του είδους, το Left 4 Dead. Δεν έχει πολύ διαθέσιμο περιεχόμενο, αλλά ακόμη και έτσι είναι αρκετά διασκεδαστικό και συναρπαστικό να παίζεις τόσο solo όσο και ως ομάδα. Αν είστε λάτρης του FPS είδους ή απλά αναζητάτε έναν VR τίτλο για πολλούς παίκτες, θα συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα να δώσετε μια ευκαιρία σε αυτόν τον τίτλο.

Ο τίτλος μας παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρία του τίτλου, για τις ανάγκες του Review.


Ακολουθήστε το PSholics.gr σε Google News, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, και Twitch. ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα γύρω από το PlayStation!

Στηρίξτε το PSholics.gr, κάνοντας μια δωρεά, μέσω του PayPal.

Συνοψίζοντας
Σαν το Left 4 Dead σε VR.

Θετικά:

 • Σαν το Left 4 Dead σε VR.
 • Αρκετά διασκεδαστικό, ειδικά αν παίξετε με την παρέα σας.
 • Βελτιώσεις σε αρκετούς τομείς, σε σχέση με την last gen έκδοση του....

Αρνητικά:

 • ...αλλά ο τεχνικός τομέας παραμένει μέτριος.
 • Αδιάφορα περιβάλλοντα.
 • Ελάχιστες διαθέσιμες αποστολές, οι οποίες τελειώνουν αρκετά σύντομα.

Βαθμολογία

8
Πάρα Πολύ Καλό

Αρνητικά:

Θετικά:

 • Σαν το Left 4 Dead σε VR.
 • Αρκετά διασκεδαστικό, ειδικά αν παίξετε με την παρέα σας.
 • Βελτιώσεις σε αρκετούς τομείς, σε σχέση με την last gen έκδοση του....

Αρνητικά:

 • ...αλλά ο τεχνικός τομέας παραμένει μέτριος.
 • Αδιάφορα περιβάλλοντα.
 • Ελάχιστες διαθέσιμες αποστολές, οι οποίες τελειώνουν αρκετά σύντομα.
8
Πάρα πολύ καλό
Latest news
Ψηφοφορία

Displayed: Είστε ικανοποιημένοι με τα δωρεάν παιχνίδια του PS Plus για τον μήνα Μάιο;

View Results

Loading ... Loading ...

Share This Post

Like This Post

0

Δείτε επίσης

0
0
0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Graphics
  0
  10
  Gameplay
  0
  10
  Longevity
  0
  10
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!