Close

Login

Close

Εγγραφή

Close

Lost Password

5+1 top-down RPGs μέχρι το Diablo IV


Εάν είστε από αυτούς, που στη λήξη της Open Beta του Diablo IV δεν ξέρατε τι να κάνετε με την ζωή σας και δεν σας έκανε κανένα παιχνίδι αυτό το “κλικ” για να ασχοληθείτε μαζί του, τότε ίσως σας έχουμε την λύση. Στο παρόν άρθρο θα σας παρουσιάσουμε 5+1 top-down RPGs, για να γεμίσετε το κενό σας μέχρι και τις 6 Ιουνίου. 

Disclaimer: Η συγκεκριμένη λίστα δεν κάνει αναφορά στα καλύτερα top-down RPGs που έχουν κυκλοφορήσει, απλά σας προτείνουμε ορισμένα.

#5 Path of Exile

 • Publisher: Grinding Gear Games
 • Developer: Grinding Gear Games
 • Κονσόλα: PlayStation 4
 • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Μαρτίου 2019

Ο πρώτος τίτλος μας για αυτή την λίστα  δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το Path of Exile, έναν από τους καλύτερους κλώνους του Diablo, το οποίο μάλιστα λαμβάνει συνεχώς ενημερώσεις και δωρεάν επιπρόσθετο υλικό από το studio ανάπτυξης του, ενώ στα σκαριά βρίσκεται ήδη και το Sequel του για το PlayStation 5, το Path of Exile II. Τον συγκεκριμένο τίτλο μπορείτε να τον βρείτε εντελώς δωρεάν στο PlayStation Store και να χαθείτε στον φανταστικό του, σκοτεινό κόσμο.

#4 The Ascent

 • Publisher: Curve Games
 • Developer: Neon Giant
 • Κονσόλα: PlayStation 4, PlayStation 5
 • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 Μαρτίου 2022

Tο The Ascent είναι ένα top-down RPG το οποίο θα μπορούσε να έχει προκύψει εάν το Diablo, το Cyberpunk 2077 και το Call of Duty έκαναν ένα παιδί. Πρόκειται για ένα shooter RPG δράσης για έναν παίκτη ή multiplayer λειτουργία σε έναν κόσμο cyberpunk. Η εταιρεία-κολοσσός στην οποία ανήκετε εσείς και όλοι οι άλλοι, η The Ascent Group, μόλις κατέρρευσε. Καλώς ήλθατε στο αστικό περιβάλλον του The Ascent Group, μια αυτόνομη, εταιρικά ελεγχόμενη μητρόπολη, που εκτείνεται ψηλά στον ουρανό και είναι γεμάτη πλάσματα από όλον τον γαλαξία. Παίζετε ως εργαζόμενος, σκλάβος της εταιρείας στην οποία ανήκετε εσείς και όλοι οι άλλοι στην περιοχή σας. Εκτελείτε τα καθήκοντα που σας ανατίθενται, όσο ταπεινά και αν είναι αυτά. Μια μέρα, ενώ βρίσκεστε σε αποστολή ρουτίνας για να χρησιμοποιήσετε τις δεξιότητές σας με ένα cyberdeck, ξαφνικά παγιδεύεστε σε μια δίνη καταστροφικών γεγονότων. Η εταιρεία The Ascent Group, η μεγαλύτερη εταιρεία-κολοσσός του πλανήτη, κλείνει για άγνωστους λόγους, προκαλώντας την κατάρρευση των αυτοματοποιημένων συστημάτων ασφάλειας. Η επιβίωση της συνοικίας σας κινδυνεύει: αντίπαλες εταιρείες προσπαθούν να την κατακτήσουν με τη βία και εγκληματικά συνδικάτα προσπαθούν να ενισχύσουν το εμπόριο ενισχυτικών επεμβάσεων στη μαύρη αγορά. Πρέπει να οπλιστείτε για να τους εμποδίσετε να πάρουν τον έλεγχο και να ξεκινήσετε μια νέα αποστολή για να μάθετε τι τα ξεκίνησε όλα.

#3 Titan Quest

 • Publisher: THQ Nordic
 • Developer: Iron Lore Entertainment, Demiurge Studios
 • Κονσόλα: PlayStation 4
 • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20 Μαρτίου 2018

Από τον συν-δημιουργό του Age of Empires, Brian Sullivan και τον σεναριογράφο του Braveheart, Randall Wallace, κυκλοφορεί ένα πρωτοποριακό action role-playing game το οποίο μεταφέρει τον παίκτη στην αρχαία Ελλάδα, στην Αίγυπτο, στην Σκανδιναβία και την Ασία. Βρεθείτε αντιμέτωποι με Θεούς, Τιτάνες και διάφορα μυθολογικά τέρατα, σε ένα από τα καλύτερα και χιλιοβραβευμένα top-down RPGs.

#2 Tunic

 • Developer: Andrew Shouldice
 • Publisher: Finji
 • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16 Σεπτέμβριου 2022
 • Κονσόλα: PlayStation 4, PlayStation 5

Το Tunic είναι ένα indie action-adventure παιχνίδι, το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2022 στα PlayStation 4 και PlayStation 5. Το Tunic φέρει αρκετά στοιχεία από τα Dark Souls και Legend of Zelda και παρότι η ανθρωπόμορφη αλεπού που έχετε για χαρακτήρα δεν δέχεται ιδιαίτερο customization και ούτε διαθέτει στατιστικά, στοιχεία που συναντάμε σχεδόν σε όλα τα RPGs, προσφέρει στον παίκτη μια πληθώρα αντικειμένων, όπλων και puzzles, καθώς επίσης και πολύ ενδιαφέρουσες τοποθεσίες για εξερεύνηση.

#1 Diablo II: Resurrected

 • Developer: Blizzard Entertainment
 • Publisher: Blizzard Entertainment
 • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 13 Αυγούστου 2021
 • Κονσόλα: PlayStation 4, PlayStation 5

Το Diablo II: Το Resurrected είναι το απόλυτο remaster του Diablo II και της επέκτασής του, Lord of Destruction. Δύο ορόσημα στη σειρά της Blizzard Entertainment που καθόρισε το είδος των παιχνιδιών ρόλων και δράσης. Οι βετεράνοι παίκτες, αλλά και αυτοί που έχασαν το αυθεντικό παιχνίδι όταν πρωτοκυκλοφόρησε για PC, είκοσι χρόνια πριν, μπορούν πλέον να ζήσουν το διαχρονικό παιχνίδι, Diablo II, με σύγχρονα γραφικά και ήχο που εκμεταλλεύονται πλήρως τα PS4 και PS5.

 

Και το…extra – Wolcen: Lords of Mayhem

 • Developer: WOLCEN Studio
 • Publisher: WOLCEN Studio
 • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15 Μαρτίου 2023
 • Κονσόλα: PlayStation 4

Το Wolcen: Lords of Mayhem είναι η πιο πρόσφατη κυκλοφορία του συγκεκριμένου είδους παιχνιδιών και πρόκειται για ένα Action/RPG, το οποίο διαδραματίζεται σε ένα dark fantasy σύμπαν και έχει πάρα πολλά κοινά στοιχεία με τη σειρά Diablo. Όσοι έχετε λιώσει τη δημοφιλή σειρά της Blizzard θα νιώσετε από τα πρώτα κιόλας λεπτά πολύ οικεία μαζί του. Ο λόγος όμως που μπήκε σε αυτό το σημείο της λίστας δεν είναι για να σας προτρέψουμε να ασχοληθείτε μαζί του αυτή τη στιγμή. Δυστυχώς το Wolcen: Lords of Mayhem ταλανίζεται από ορισμένα bugs, τα οποία έχουν σαν αποτέλεσμα να κρασάρουν την κονσόλα σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αναγκάζοντας σας να επαναλάβετε περιοχές και bosses, ξανά και ξανά. Όταν λειτουργεί σωστά, πραγματικά πρόκειται για ένα πανέμορφο παιχνίδι και ίσως μιλάμε για έναν από τους καλύτερους κλώνους του Diablo. Κρατήσετε το στην άκρη του μυαλού ως μια…”καβάτζα” και περιμένετε να γίνει διαθέσιμο κάποιο update ή η PlayStation 5 έκδοση, που λογικά θα διορθώσει τα όποια προβλήματα έχει αυτή τη στιγμή.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι τίτλοι για το συγκεκριμένο είδος, όπως τα Vikings: Wolves of Midgard ή η σειρά The Incredible Adventures of Van Helsing και ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε με το συγκεκριμένο Top5, ώστε οι βασανιστικές ώρες μέχρι και την κυκλοφορία του Diablo IV να περάσουν πιο γρήγορα.

Latest news
Featured Review

SAND LAND | Review

7

Στην ίδια κατηγορία:

0
0

  Άφησε ένα σχόλιο

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Thanks for submitting your comment!