Close

Login

Close

Εγγραφή

Close

Lost Password

Φήμη – Υπό ανάπτυξη βρίσκεται το The Last of Us Remake για το PlayStation 5

Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά της ιστοσελίδας Bloomberg, ο πολυβραβευμένος τίτλος των Sony Interactive Entertainment και Naughty Dog, The Last of Us, ο οποίος κυκλοφόρησε αρχικά για το PlayStation 3 και αργότερα για το PlayStation 4 ως The Last of Us Remastered, επρόκειτο να κυκλοφορήσει ως Remake για το PlayStation 5. Η ανάπτυξή του όμως φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα εντός των διαφόρων εμπλεκόμενων στούντιο.

Συγκεκριμένα, ο Michael Mumbauer, ιδρυτής του Visual Arts Service Group, μια ομάδα από το San Diego η οποία δημιουργήθηκε το 2007 ώστε να βοηθάει τα στούντιο ανάπτυξης της Sony στην τελειοποίηση των τίτλων τους, αποφάσισε πως ήθελε να αποκτήσει έναν πιο δημιουργικό ρόλο, έτσι λοιπόν συγκέντρωσε 30 developers, τόσο από την προαναφερθούσα ομάδα του όσο και από γειτονικά στούντιο, ώστε να δημιουργήσει ένα νέο στούντιο εντός της Sony. Η αρχική του σκέψη ήταν να εργαστούν πάνω στους πιο πετυχημένους τίτλους που κυκλοφόρησαν από τα PlayStation Studios, με τον πρώτο τους τίτλο να είναι η Remake έκδοση του πρώτου τίτλου στην σειρά Uncharted, λόγω όμως του τεράστιου κεφαλαίου που θα χρειάζονταν για την ολοκλήρωσή του, στράφηκαν στο The Last of Us.

Ωστόσο, η Sony δεν αναγνώρισε ποτέ την ύπαρξη της ομάδας και δεν τους παραχώρησε το απαραίτητο κεφάλαιο και την υποστήριξη που χρειάζονταν για να πραγματοποιήσουν ένα τέτοιο εγχείρημα.  Το 2019 κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα τμήμα του τίτλου, με την κωδική ονομασία T1X και να το παρουσιάσουν στον νέο τότε Πρόεδρο των PlayStation Studios, Herman Hulst, ο οποίος δυστυχώς δεν ενθουσιάστηκε, καθώς η μεταφορά του τίτλου στο PlayStation 5 απαιτούσε ένα αρκετά υψηλό χρηματικό ποσό. Παρόλη την δυσπιστία του Hulst όμως, η ομάδα του Mumbauer συνέχισε την ανάπτυξη του τίτλου, μέχρι που καλέστηκαν να βοηθήσουν την Naughty Dog για την τελειοποίηση του The Last of Us Part II που εκείνο το διάστημα μεταφέρθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του από το 2019 στο 2020.

Μόλις όμως το The Last of Us Part II ήταν πλέον έτοιμο, μια πληθώρα ατόμων από την Naughty Dog στάλθηκαν από την Sony για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του The Last of Us Remake, παίρνοντας σιγά σιγά την θέση της ομάδας του Mumbauer. Μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα λοιπόν, η Naughty Dog ήταν πάλι η αρχηγός, και η ομάδα που ξεκίνησε την ανάπτυξη του τίτλου βρέθηκε πάλι σε δεύτερη μοίρα, αποκτώντας τον βοηθητικό ρόλο που επιθυμούσε πάση θυσία να ξεφορτωθεί. Έκτοτε, τόσο ο Mumbauer όσο και αρκετά μέλη της ομάδας, όπως ο σκηνοθέτης του τίτλου, David  Hall, αποχώρησαν από την Sony, με το μέλλον του ανώνυμου στούντιο να παραμένει άγνωστο.

Προς το παρόν φυσικά δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την Sony ούτε για την ύπαρξη του τίτλου αλλά ούτε και για το εν λόγω στούντιο. Καθώς όμως οι πηγές φαίνονται ιδιαίτερα αξιόπιστες, μείνετε συντονισμένοι στους PSholics.gr για οτιδήποτε νεότερο!

Πηγή.

Latest news
Featured Review

Helldivers 2 | Review

8

Στην ίδια κατηγορία:

0
0

    Άφησε ένα σχόλιο

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!