Close

Login

Close

Εγγραφή

Close

Lost Password

Περισσότερα για το

Τεράστια άνοδος στις πωλήσεις του PlayStation 5

Νέο σημαντικό ορόσημο κατακτά η κονσόλα της Sony.

Οι πωλήσεις του PlayStation 5 βλέπουν μια συνεχώς ανοδική πορεία, καθώς η υπόσχεση της Sony για πιο εύκολη πρόσβαση στην αγορά της κονσόλας αρχίζει σιγά σιγά να πραγματοποιείται. Το γεγονός αυτό καταγράφεται ξεκάθαρα μέσα στην πρόσφατη οικονομική αναφορά που δημοσίευσε ο Ιαπωνικός Κολοσσός, όπου αναφέρεται πως το PlayStation 5 κατάφερε μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 να αποσπάσει 32.1 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

Πέρα όμως από το εν λόγω νούμερο, το οποίο φυσικά από μόνο του είναι εντυπωσιακό, άξια αναφοράς είναι και η αύξηση των πωλήσεων που αντίκρυσε το τελευταίο τρίμηνο του 2022, όπου πωλήθηκαν συνολικά 7.1 εκατομμύρια μονάδες, ξεπερνώντας κατά 3.1 εκατομμύρια μονάδες τις πωλήσεις του τελευταίου τριμήνου του 2021. Με την απόκτηση PS5 κονσολών να αναμένεται να γίνει πολύ πιο εύκολη μέσα στο 2023, είναι σίγουρο πως το νούμερο αυτό θα αυξηθεί κατακόρυφα στους ερχόμενους μήνες, ενώ την αντίστοιχη περίοδο των τελευταίων τριών μηνών του 2023 μπορεί να συναντήσουμε ακόμη πιο αυξημένες πωλήσεις.

Επιπλέον, έγινε αναφορά και στους PS Plus συνδρομητές, οι οποίοι συγκριτικά με το προηγούμενο έτος μειώθηκαν κατά 1.6 εκατομμύρια, πέφτοντας από τους 48 εκατομμύρια (31 Δεκεμβρίου 2021) στους 46.4 εκατομμύρια ενεργούς συνδρομητές (31 Δεκεμβρίου 2022), ενώ οι ενεργοί χρήστες του PlayStation Network αυξήθηκαν κατά 1 εκατομμύριο, φτάνοντας τα 112 εκατομμύρια. Στον τομέα του software, οι ενωμένες πωλήσεις PS4 και PS5 τίτλων άγγιξαν τις 86.5 εκατομμύρια μονάδες το τελευταίο τρίμηνο του 2022, αντικρίζοντας πτώση αξίας 6.2 εκατομμυρίων μονάδων σε σύγκριση με τις 92.7 εκατ. μονάδες του τελευταίου τριμήνου του 2021, με τις 20.8 εκατ. από αυτές να πρεσβεύουν first-party τίτλους (με άνοδο κατά 9.1 εκατ. σε σύγκριση με την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο), και το 62% όλων των πωλήσεων να επρόκειτο για ψηφιακές πωλήσεις, ένα νούμερο που “ταιριάζει” με αυτό του 2021.

Πηγή.

Latest news
Featured Review

Rise of the Ronin | Review

7

Στην ίδια κατηγορία:

0
0

    Άφησε ένα σχόλιο

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!