Close

Login

Close

Εγγραφή

Close

Lost Password

Έτοιμη να αποκτήσει πολλαπλά σημαντικά στούντιο και IPs της Square Enix είναι η Embracer Group

Με τα Tomb Raider και Legacy of Kain να συμπεριλαμβάνονται στην λίστα.

Το 2022 έχει πλέον εδραιωθεί και επίσημα ως η χρονιά με τις σημαντικότερες εξαγορές ανάμεσα στις εταιρίες του gaming τομέα, με την Sony και την Microsoft να προσθέτουν ακούραστα νέα στούντιο στις οικογένειές τους. Οι δύο όμως αυτοί κολοσσοί δεν είναι οι μόνες εταιρίες που έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τέτοιου είδους και έντασης εξαγορές, κάτι που μας αποδεικνύει η συνεχώς αναπτυσσόμενη Embracer Group. Και, παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει προσθέσει στο backlog της μια πληθώρα μικρών και μεγάλων στούντιο ανάπτυξης όπως την Aspyr Media και την Gearbox Entertainment, η πιο πρόσφατη εξαγορά της αποτελεί ίσως και την πιο σημαντική.

Συγκεκριμένα, η Embracer Group ανακοίνωσε πως σύναψε συμφωνία με την Square Enix για την απόκτηση των τριών μεγάλων δυτικών της στούντιο, των Crystal Dynamics, Eidos Montreal και Square Enix Montreal, τα οποία και στεγάζουν πάνω από 1.100 εργαζομένους, αλλά και μιας μεγαλύτερης από 50 διαφορετικών πνευματικών ιδιοκτησιών λίστας που αποτελείται από τίτλους όπως τα Tomb Raider, Deus Ex, Thief, και Legacy of Kain. Η συνολική αγορά των εν λόγω στούντιο και τίτλων ανέρχεται στα $300 εκατομμύρια, ενώ η συναλλαγή αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή ανάμεσα στον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2022.

Φυσικά η Embracer Group δήλωσε πως η εξαγορά αυτή θα βοηθήσει τα εν λόγω στούντιο να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο (κάτι που ίσως θα σημαίνει αναβίωση μερικών από τους προαναφερθέντες τίτλους), ενώ η Square Enix από την άλλη ανέφερε πως εστιάζοντας στην Ιαπωνική της πλευρά θα την βοηθήσει να βελτιωθεί σε αρκετούς τομείς όπως στο blockchain, το AI αλλά και το cloud. Παρόλα αυτά, θα συνεχίσει την έκδοση των JUST CAUSE, OUTRIDERS, and Life is Strange μέσω των εναπομεινάντων υπερπόντιών της τμημάτων.

Πηγή.

Latest news
Featured Review

Helldivers 2 | Review

8

Στην ίδια κατηγορία:

0
0

    Άφησε ένα σχόλιο

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!